Predsjednik primio predstavnike Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade ZNG-a/HV-a, Zagreb – Susedgrad

 Predsjednik Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade ZNG-a/HV-a, Zagreb – Susedgrad. Sastanak je održan u povodu skorog obilježavanja 30. obljetnice osnutka 101. brigade u lipnju ove godine. Predsjednik Udruge, umirovljeni natporučnik Sergije Dražić, upoznao je predsjednika Milanovića s aktivnostima i projektima koje provodi ova braniteljska udruga, kao i s pripremama za obilježavanje 30. obljetnice osnutka brigade na koju je pozvan i Predsjednik. Kao posebno važnu aktivnost Dražić je istaknuo sudjelovanje članova Udruge u poučavanju mladih o činjenicama iz Domovinskog rata, a Udruga je prezentirala i svoju ideju snimanja promotivnog videa kojim žele doprinijeti normalizaciji odnosa među državama u regiji.   

Članovi Udruge, sve odreda umirovljeni časnici, informirali su predsjednika Milanovića i o ratnom putu 101. brigade koja je tijekom Domovinskog rata najprije djelovala na području Pokuplja i Banovine, potom u zapadnoj i istočnoj Slavoniji, a sudjelovala je i u operaciji Oluja. U deset godina djelovanja, rečeno je na sastanku, u brigadi je služilo 7225 pripadnika od kojih je 49 poginulo, 211 je ranjeno, a tijelo jednoga do danas nije pronađeno.  

 Uz predsjednika Udruge Sergija Dražića, u izaslanstvu Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 101. brigade ZNG-a/HV-a bili su član Udruge umirovljeni pukovnik Ivica Hrnčić, član Stegovnog povjerenstva umirovljeni pukovnik Ivan Cukina, član Udruge umirovljeni pukovnik Faruk Čerimagić, predsjednik Stegovnog povjerenstva umirovljeni bojnik Stjepan Bratković, član Udruge umirovljeni satnik Tomislav Pavić, dopredsjednik Udruge i dopredsjednik Upravnog odbora umirovljeni pukovnik Ahmet Puškar te član Upravnog odbora Udruge umirovljeni satnik Željko Pulek. 

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.