Zdravka Grđan, kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina predstavila svoju zamjenicu

Zdravka Grđan, kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina predstavila svoju zamjenicu

Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin i savjetnica varaždinskog župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnost, nakon što je kandidaturu za gradonačelnicu Varaždina najavila još u siječnju videom na YouTube kanalu u petak je počela predstavljati i svoj tim. Kandidira se kao nezavisna kandidatkinja, a zamjenica joj je jednako tako poznata Mirjana Kolarek Karakaš, pedijatrica koja je karijeru u politici već utvrdila djelujući zadnjih desetak godina. U svom programu  Zdravka Grđan dosad je naglasak stavila na teme od važnosti za bolji život obitelji i građana, od obrazovanja, poduzetništva, "besplatne prehrane u školama za apsolutno svu djecu, smanjenje prireza do 50 % i najavu prostornog i razvojnog plana grada. Ovom prigodom osim što je predstavila svoju zamjenicu predstavila je i novi detalj  programa za koji se zalaže, a to je među ostalim "jedinstvena reforma predškolskog odgoja i obrazovanja, prva takva reforma koja kreće upravo iz Varaždina."

Dosta je ortaštva i klijentelizma!

- Krećemo otvoreno i argumentirano za sve probleme i sve potrebe naših građana, Vrijeme koje je pred nama traži sposobne, dokazano učinkovite, kompetentne osobe s rezultatima, upravljačkim i organizacijskim vještinama. Čistih ruku i čistog obraza, jer dosta je propalih eksperimenata na račun građana. Dosta je smeća. Dosta je klijentelizma i ortaštva. Dosta je dvoličnih i neiskrenih ljudi, koji nam pustim pričama vrijeđaju zdrav razum. Dosta je neozbiljnih ljudi bez sadržaja i konkretnog programa. Dosta je okretanja kaputa kako vjetar puhne. Vrijeme je da se odgovara za nerad, laži i netransparentnost.

Mirjana Kolarek Karakaš poručuje: Sad je vrijeme za gradonačelnicu

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice, dr. Kolarek-Karakaš specijalistica je za dječje bolesti, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, zamjenica predsjednice Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, predsjednica Koordinacijskog odbora "Županija prijatelj djece", članica Povjerenstva za pedijatriju pri Ministarstvu zdravstva.

- Moje područje djelovanja kao zamjenice gradonačelnice bit će zdravlje i socijalna skrb, briga za vulnerabilne skupine: djecu s teškoćama u razvoju, osobe starije životne dobi, socijalno deprivirane osobe te kao dio projekata u tom segmentu najavljujem otvaranje Centra za mentalno zdravlje, pomaganje umirovljenicima čija mirovina je niža od 4 000 kn, zdravstveni odgoj u vrtićima i školam,  jedinstvenu reformu predškolskog odgoja i obrazovanja u kojoj će grad sufinancirati cijene vrtića s 50% za svako prvo dijete, a 100% za svako sljedeće. Isto tako na predviđeni iznos od 50% cijene vrtića imaju pravo i djeca koja ne pohađaju vrtić do svoje tri  godine života, bez obzira na to da li ga čuvaju ukućani, bake, djedovi ili tete čuvalice. To je jedna od pojačanih demografskih mjera našeg programa, koji ću predstaviti uskoro u cijelosti. – zaključila je Mirjana i poručila Varaždincima - SAD JE VRIJEME ZA GRADONAČELNICU !.

https://www.facebook.com/marija.baric2/posts/4177932612240946

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.