Predsjednik Milanović nazočio svečanosti u povodu Dana Grada Križevaca

Predsjednik Milanović nazočio svečanosti u povodu Dana Grada Križevaca

Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca koja se u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održala u prigodi obilježavanja Dana Grada. Tom prigodom dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građankama i građanima Križevaca, grada koji ove godine slavi svoj 769. rođendan.

 Čestitajući Križevčankama i Križevčanima Dan njihovog grada, predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju spomenuo je kako Križevce posjećuje već više od trideset godina te da u zadnje vrijeme vidi napredak, grad koji je živnuo i izgleda ljepše.   

„Ova zgrada me je uvijek fascinirala i pitao sam se što je to, a prvi puta sam unutra“, rekao je predsjednik Milanović govoreći o zgradi Hrvatskog doma te izrazio želju da se zgrada obnovi. „Statički i estetski izvana. I da iskoristite svaku lipu i svaki cent iz europskih fondova jer smisao našeg boravka i života u Europskoj uniji su prije svega fondovi“, poručio je Predsjednik. Dodao je da je dosta godina prošlo od stjecanja hrvatske neovisnosti i da je Hrvatska sada tamo gdje joj je i mjesto. „Ali naša uspješnost se mjeri prvenstveno time koliko novaca povučemo. Nismo u Europskoj uniji zato da bi nam netko iz Bruxellesa ili iz bilo kojeg drugog centra moći govorio što da radimo. Mislimo da najbolje znamo sami, ali neke stvari možemo najbolje zajedno i to je logika Europske unije“, poručio je predsjednik Milanović.

 „Europska unija je daleka i ljudima stalno treba objašnjavati da ona ima smisla“, rekao je Predsjednik dodavši da vidimo niz primjera u Europi, kao dalekom centru moći u kojem neki nepoznati, bogati i jako dobro plaćeni ljudi odlučuju o tome što ćemo raditi. „To moramo kao političari onemogućiti i izbjeći takvo tumačenje. Treba nam što više povjerenja i komunikacije pa i kada su u pitanju nacionalni programi obnove i projekti koje bi po meni Vlada trebala pokazati javnosti i građanima, u svom interesu. Naprosto javno povjerenje - to je moj pogled na to“, zaključio je predsjednik Milanović.

 Osim predsjednika Milanovića okupljenima su se obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, a u ime svih nagrađenih obratio se akademik Ferdo Bašić, počasni građanin Križevaca.  

Uz predsjednika Milanovića na svečanom obilježavanju Dana Grada Križevaca bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.