Sloboda koju su Hrvatima dali hrvatski branitelji najvažnija je vrijednost koju moramo njegovati i čuvati - poručio je Premijer

Sloboda koju su Hrvatima dali hrvatski branitelji najvažnija je vrijednost koju moramo njegovati i čuvati - poručio je Premijer

Premijerova poruka - Sloboda koju su Hrvatima dali hrvatski branitelji najvažnija je vrijednost koju moramo njegovati i čuvati. "Danas smo ponovno o Okučanima na 26. obljetnici Vojno-redarstvene operacije Bljesak. Došli smo još jednom odati počast hrvatskim herojima, našim braniteljima," rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon polaganja vijenca na spomenik Kristalna kocka vedrine. "Ovdje je 51 kocka vedrine u spomen onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu početkom svibnja 1995. godine," kazao je, zahvalivši svima koji su sudjelovali u operaciji te obiteljima poginulih branitelja. Posebno je zahvalio potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu koji je potaknuo da se u Okučanima napravi doličan i lijep spomenik na spomen onih koji su dali svoj život za Hrvatsku.

Istaknuo je da je Vlada donijela jedinstven Zakon o hrvatskim braniteljima. "Odlučili smo popuniti određene praznine koje su postojale, ispraviti određene stvari koje do tada nisu bile dobre," rekao je Plenković dodavši da to činimo stoga što smo uvjereni da je Domovinski rat temelj hrvatske države. "Da je sloboda koju su Hrvatima dali hrvatski branitelji najvažnija vrijednost koju moramo njegovati i čuvati te poštovati njihovu žrtvu," kazao je.

"Stoga ćemo i u budućnosti učiniti sve za dignitet Domovinskog rata, za poštovanje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Zahvaljujem svima koji su dali najviše za hrvatsku slobodu," zaključio je predsjednik hrvatske Vlade.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" 1. svibnja 2021. u Okučanima.

- "U ime Hrvatskoga sabora, s velikim ponosom, velikom čašću, došao sam iskazati poštovanje hrvatskim herojima, vojnicima i policajcima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata - "Bljesak", kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja'", rekao je predsjednik Jandroković nakon odavanja počasti u povodu 26. obilježavanja Vojno-redarstvene operacije "Bljesak".

Dodao je kako poštovanje iskazuje prema svima koji su sudjelovali u operaciji "Bljesak", a posebnu zahvalnost onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu, hrvatsku demokraciju i za sve što su učinili da danas živimo u miru i slobodi.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.