Ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora

Svi zajedno izgradili smo modernu i snažnu Hrvatsku vojsku koja je spremna nositi se i s onim najzahtjevnijim zadaćama, poručuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić susreo se s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora u četvrtak, 6. svibnja 2021. godine u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske.

Ispred Hrvatskog generalskog zbora sastanku su nazočili umirovljeni general-bojnik Ljubo Ćesić, umirovljeni general-bojnik Marinko Krešić, umirovljeni general-pukovnik Krešimir Ćosić i umirovljeni general-bojnik Miljenko Galić.

Uoči obilježavanja tridesete obljetnice Hrvatske vojske, ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora razgovarao je o obilježavanju Dana HV-a, o daljnjim aktivnostima i planovima Ministarstva obrane te o perspektivama razvoja hrvatske obrambene industrije.

Pritom je ministar obrane još jednom zahvalio generalima za doprinos u obrani Domovine, kao i u stvaranju Hrvatske vojske, nakon čega se razgovaralo i o programima te aktivnostima Hrvatskog generalskog zbora.

„Znanje i iskustvo koje nosite snaga su današnje moderne Hrvatske vojske, izgradili smo svi zajedno modernu i snažnu vojsku koja je spremna nositi se i s onim najzahtjevnijim zadaćama, to ćemo nastaviti činiti i dalje jer sloboda i sigurnost neprocjenjive su vrijednosti  koje moramo beskompromisno čuvati i njegovati“, istaknuo je ministar Banožić.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora izrazili su podršku nastavku modernizacije i opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske te iskazali zadovoljnstvo činjenicom da ministar obrane kontinuirano surađuje i vodi dijalog s HGZ-om.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.