Predsjednik Milanović: Udruge osoba s invaliditetom rade jako važan posao

Predsjednik Milanović: Udruge osoba s invaliditetom rade jako važan posao

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na Konferenciji za voditelje udruga osoba s invaliditetom koju je organizirao Hrvatski savez udruga s tjelesnim invaliditetom u sklopu prve godine provedbe trogodišnjeg Programa „Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom“.

„Radite jako važan posao, a država vam pomaže“, rekao je predsjednik Milanović u obraćanju na otvorenju Konferencije. Sudionicima je poručio da trebaju iskoristiti novac iz Europskih fondova. „To sve treba iskoristiti, svaki euro jer to je novac koji je tu. To je naprosto je činjenica i radi toga jesmo u Europskoj uniji“, istaknuo je Predsjednik dodavši kako su se u posljednjih dvadeset godina mijenjali ideali prema Europskoj uniji. „Danas je to veliki novac koji moramo iskoristiti. To je bit postojanja u Europskoj uniji. I korektan odnos s drugima jer to je zajednica mira i veliki mirovni projekt“, rekao je.

Predsjednik Republike osvrnuo se i na nezaposlenost u Hrvatskoj kazavši da je ona niža nego ikad prije te da je i to posljedica vanjskih okolnosti. „Granice su otvorene i ljudi mogu odlaziti u inozemstvo. I odlaze u velikim brojevima i to je naš nedostatak. Nije nesreća jer i drugi su suočeni s time, skoro sve istočno europske države. Ali vraćaju se i vratit će se sve više, tko god bio na vlasti jer Hrvatska se sve više standardizira i stvari postaju normalnije“, zaključio je svoje obraćanje predsjednik Milanović otvorivši Konferenciju za voditelje udruga osoba s invaliditetom te zaželjevši sudionicima uspješan rad.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.