Matija Posavec zahvalio građanima na podršci i najavio snažan razvoj Međimurja

Matija Posavec zahvalio građanima na podršci i najavio snažan razvoj Međimurja

Nakon održanog drugog kruga lokalnih izbora u Međimurju nezavisni kandidat za župana Matija Posavec održao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na rezultat i uvjerljivu pobjedu za župana Međimurske županije u novom mandatu.


- Lokalni su izbori održani u prvom krugu 16., a u drugom krugu 30. svibnja, pa koristim priliku zahvaliti svim građanima i građankama Međimurske županije koji su izašli i dali svoje povjerenje listama koje sam predvodio sa svojim suradnicima na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini – kazao je Posavec pa uputio čestitke svim izabranim općinskim i gradskim načelnicima i gradonačelnicima kao i vijećnicima na razini općina gradova Međimurske županije.
Naime, nikada u povijesti političkih stranaka u Međimurju ni u Hrvatskoj nije se dogodilo da netom osnovana politička stranka u mjesec dana pripremana za izbore ostvari vrlo impresivan rezultat.
Na izborima za župana u Međimurju ostvaren je rezultat od 64,61% što predstavlja najuvjerljiviju podršku građana otkako se provodi izbor za župana. To je ujedno i najuvjerljiviji rezultat u cijeloj Hrvatskoj. Lista za skupštinu Međimurske županije osvojila je 59% što je također najuvjerljiviji rezultat u Hrvatskoj, a s te je liste izabrano 23 od 37 županijskih vijećnika, što je vrlo važno za stabilnost regionalne samouprave u predstojećem mandatu.
- Lista koju sam predvodio za grad Čakovec prvi puta u povijesti Međimurja je pobjednička lista s 40% osvojenih glasova odnosno sa 8 od ukupno 19 vijećnika u gradskome vijeću, s time da je kandidatkinja za gradonačelnicu grada Čakovca Ljerka Cividini koja je izašla pod zajedničkom zastavom - taj manda i osvojila na čemu joj posebno čestitam – kazao je Posavec.
- Ukupno smo dobili 72 općinska vijećnika, 13 gradskih i 23 županijska vijećnika, gradonačelnika sa zamjenikom i župana sa zamjenikom, potom 4 općinska načelnika i velik broj vijećnika u mjesnim odborima. To su rezultati koji obvezuju trebat ćemo ih opravdati. Poručujem da nastavljamo s hrabrom, energičnom i razvojnom politikom kojoj su na prvom mjestu ljudi a ne političke stranke, projekti a ne ideologije, uključivost i participativna suradnja kroz jedno vrlo izazovno razdoblje u kojem ćemo morati iskoristiti svaku pruženu šansu osobito onu vezanu uz privlačenje sredstava iz europskih fondova kako bismo još brže i bolje gradili Međimurje i svaku našu općinu, naselje ili grad – zaključio je Matija Posavec zahvalivši na kraju I političkim strankama koje su bile dio zajedničke pobjedničke koalicije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.