Tomašević nakon sastanka s Plenkovićem: Jako smo optimistični

Tomašević nakon sastanka s Plenkovićem: Jako smo optimistični

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je primio gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića. Razgovarali su o suradnji Vlade i Grada Zagreba, s posebnim naglaskom na obnovu nakon razornog potresa te financijsko stanje grada, a Tomašević je u izjavi poslije susreta izrazio zadovoljstvo sastankom i vjeru u dobru suradnju.

Uz predsjednika Vlade bio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Na sastanku su sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec te zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

 

Horvat i Tomašević daju izjave nakon sastanka. Horvat je rekao da je na vrlo konstruktivnom sastanku otvoreno nekoliko tema, a poglavito tema obnove. Horvat je naveo da je za utorak sazvan prvi operativni sastanak o izradi programa zbrinjavanja ne samo građevinskog, već i drugih vrsta otpada jer su postojeća privremena odlagališta puna.

- Od utorka krećemo u jednu operativnu suradnju koja će, nadam se, u ovu dinamiku unijeti novu energiju i ovu dinamiku drastično ubrzati, rekao je Horvat.

Tomašević je također rekao da je sastanak bio izrazito konstruktivan i sadržajan te da su prošli puno tema. Što se tiče financija, dogovoreno je da ostanu u kontaktu na dnevnoj razini.

- Pričali smo o nekim konkretnim rješenjima tako da smo tu zapravo jako optimistični, rekao je Tomašević. 

- Sudeći prema ovom sastanku, koji je samo prvi u nizu, očekujemo dobro suradnju, poručio je.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/plenkovic-primio-tomasevica-u-banskim-dvorima-2047317

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.