Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Svjetske banke

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Svjetske banke

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Svjetske banke predvođeno potpredsjednicom Svjetske banke za Europu i Središnju Aziju Annom Bjerde. Uz Annu Bjerde,

na sastanku su bili i regionalna direktorica za države članice EU Gallina Andronova Vincelette, direktor Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, koji na dužnost stupa 1. srpnja, Jehan Arupragasam, direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli te viši ekonomist Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Josip Funda.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Milanovića o suradnji Republike Hrvatske i Grupacije Svjetske banke s posebnim osvrtom na potporu koju ova institucija pruža u obnovi potresom pogođenih područja u Hrvatskoj te na ublažavanju ekonomskog i socijalnog učinka pandemije COVID-19. Razgovaralo se i o problemu nejednakosti, siromaštva i socijalne isključivosti, čije je rješavanje zajednički interes Predsjednik Republike Hrvatske i Grupacija Svjetske banke.

 Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.