Priopćenje sa zatvorenoga dijela 66. sjednice Vlade

Priopćenje sa zatvorenoga dijela 66. sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu današnje, 66. sjednice Vlade utvrđeno je stajalište Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za vanjske poslove (FAC), 12. srpnja 2021. te Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 13. srpnja 2021. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.
 
Vlada je usmeno izvještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II), kao i o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.
 
Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete pronaći na poveznicama:
  
Što se tiče kadrovskih pitanja, Petra Anđelović imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva turizma i sporta temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na vrijeme od četiri godine.
 
Razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Ivan Vidiš na osobni zahtjev, a Luka Čirko imenovan je novim članom.
 
Dr. sc. Ivana Čuković-Bagić imenovana je privremenom rektoricom Sveučilišta obrane i sigurnosti sukladno odredbama Zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti (Narodne novine, broj 34/21).
 
Razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva zbog isteka mandata i to: dr. sc. Mate Damić, dr. sc. Ivana Bilić, dr. sc. Dražen Vikić-Topić, Krešimir Čanić, dr. sc. Vesna Vašiček, Višnja Fortuna, Silvija Belajec, Katja Šare i Stipe Mamić. Imenovani su i novi članovi u mandatnom razdoblju 2021. do 2025., i to pet članova koji su predstavnici iz reda stručnjaka iz raznih područja društvenog razvoja i organizacija civilnog društva, zatim predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te predstavnici lokalne i područne (regionalne) samouprave. Novim članovima imenovani su: dr. sc. Dražen Vikić-Topić, dr. sc. Vesna Vašiček, dr. sc. Ivana Bilić, dr. sc. Mate Damić, Krešimir Čanić, Silvija Belajec, Ivica Šušak, Katja Šare i Dina Bušić
 
Razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara Božo Galić, a novim članom imenovan je Damir Dekanić, koji je po položaju župan Vukovarsko-srijemske županije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.