Župan Anđelko Stričak priredio prijem za eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači hrvatske eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića te ih informirao o projektima koje provodi županijska vlast, a ujedno je izrazio i nadu u suradnju i pomoć na projektima od važnosti za naše građane.

-Drago mi je da su hrvatski eurozastupnici sa područja sjevera uz sve svoje obaveze pronašli vremena da posjete našu Županiju kako bi se informirali  o našim projektima i programima koje provodimo. Ujedno koristim priliku da čestitam gospodinu Ilčiću na izboru u Europski parlament. On je prvi varaždinac koji je ušao u taj parlament i bez obzira na neka moguća neslaganja ili razmimoilaženja oko političkih stavova i tema to zasigurno neće biti prepreka da surađujemo na zajedničkim projektima koji će ići u korist građana Grada Varaždina i Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se županu na prijemu, Eurozastupnica Sunčana Glavak je čestitala županu na pobjedi na održanim lokalnim izborima te je naznačila kako se veseli budućoj suradnji.

-Suradnja s građanima je jako važna. Upravo je započeo veliki projekt tri najvažnije institucije Europske unije, Europskog parlamenta, Europske komisije i Vijeća, a to je Konferencija o budućnosti Europe gdje sam ja jedna od 108 članica i članova Izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe. Europski parlament, Europska komisija i Vijeće pozivaju sve europske građane da podijele svoje ideje o tome kako bi se Europa trebala razvijati, koji bi prioriteti trebali biti i kako EU pripremiti za svijet nakon pandemije koronavirusa. Institucije EU-a žele konzultirati što više ljudi, s posebnim naglaskom na mlade. Konferencijom o budućnosti Europe otvorit će se novi prostor za raspravu s građanima i građankama u vezi s izazovima i prioritetima Europe. Posljednjih godina se puno govorilo o tome kako je politika napravila odmak od svojih građana,  i upravo se ovom konferencijom želimo približiti svojoj bazi. Što se tiče naše suradnje, sigurna sam da će biti uspješna, kolegi Ilčiću želim dobrodošlicu u Europski parlament, a neosporna je činjenica da sjever Hrvatske sada ima dva eurozastupnika   i to je naša komparativna prednost koju moramo iskoristiti na najbolji mogući način kroz projekte , ali i zakonodavne dokumente koje donosimo u parlamentu. Naša dužnost je brinuti o interesima Republike Hrvatske ne gledajući na politički predznak – rekla je Sunčana Glavak.

 Eurozastupnik Ladislav Ilčić zahvalio se županu na prijemu te mu poželio puno sreće i uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

-Županu želim puno uspjeha u obavljanju ove odgovorne i izazovne dužnosti župana, a ja ću kao eurozastupnik pokušati uspostaviti što bolju komunikaciju između Europskog parlamenta i Varaždinske županije na korist svih građana ove županije. Ja sam član Odbora za ribarstvo i poljoprivredu , međutim ribarstvo podrazumijeva i akvakulturu koja se tiče i kontinentalnog kraja koji obuhvaća rijeke i jezera. U Varaždinskoj županiji postoji veliki potencijal na mnogim područjima, a osobno se namjeravam uključiti u Odbor za tehnologiju, industriju, razvoj i istraživanja za niskoenergetsku gradnju. Sve svoje ideje i inicijative ću prenositi županu- rekao je Ladislav Ilčić.

 

- Zaključili  smo se kako ćemo se svaka dva mjeseca sastajati, razmotriti ideje i prijedloge koji bi mogli ići u korist naše Županije, a na te sastanke ćemo pozivati  i naših šestero saborskih zastupnika s područja Varaždinske županije – zaključio je župan Anđelko Stričak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.