Župan Anđelko Stričak sa suradnicima priredio prijem za veleposlanika Države Izrael NJ.E. Ilana Mora

Župan Anđelko Stričak sa suradnicima priredio prijem za veleposlanika Države Izrael NJ.E. Ilana Mora

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ilan Mor boravi u Varaždinu povodom obilježavanja 80. godišnjice progona Židova iz Varaždina, a tom prigodom ga je u Županijskoj palači primio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, svojom zamjenicom Silvijom Zagorec te pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom.

Dotaknuvši se niza tema, naglasak je ipak stavljen na moguću suradnju na području obrazovanja, kulture te turizma.

- Iznimno mi je drago da smo imali prilike ugostiti veleposlanika Države Izrael, upoznati ga s bogatom poviješću naše Županije, kulturnim i turističkim sadržajima, ali predstaviti mu i projekte te programe koje trenutno provodimo. Posebno ga se dojmila naša informacija o formiranju Centara izvrsnosti te o rezultatima koje postižu naši učenici i studenti na mnogim međunarodnim natjecanjima, poglavito na području informatike. Izrael je visoko razvijena zemlja, puno ulažu u obrazovanje i razvoj tehnologija te će nam njihova iskustva biti od velike važnosti. Zahvaljujem se veleposlaniku na dolasku te se veselim budućoj suradnji – rekao je župan Stričak.

Svoje zadovoljstvo prijemom te održanim sastankom sa županijskim dužnosnicima iskazao je  i NJ.E. Ilan Mor, veleposlanik  Države Izrael u Republici Hrvatskoj.

- Zahvaljujem se županu i njegovim suradnicima na srdačnoj dobrodošlici te mi je drago da sam imao prilike čuti mnogo korisnih informacija o Varaždinskoj županiji. Poseban dojam na mene je ostavila vizija županijskog vodstva koju imaju na području obrazovanja. Vidi se da je na tom području uloženo mnogo truda, energije, ali i znanja te naravno financijskih sredstava. Izrael inače simboliziraju inovacije, kreativne industrije, obrazovanje te velik broj investicija i na to smo jako ponosni – rekao je veleposlanik te dodao kako ima mnogo prostora za suradnju.

Prijemu je nazočio  i predsjednik Židovske općine Zagreb prof.dr.sc. Ognjen Kraus.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.