Predsjednik Milanović sastao se s generalom Claudiom Grazianom, predsjedavajućim Vojnog odbora Europske unije

Predsjednik Milanović sastao se s generalom Claudiom Grazianom, predsjedavajućim Vojnog odbora Europske unije

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s generalom zbora Claudiom Grazianom, predsjedavajućim Vojnog odbora Europske unije.

General Graziani zahvalio je Predsjedniku Republike na potpori koju Republika Hrvatska pruža radu Vojnog odbora EU, a posebnu zahvalnost izrazio je za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH u misijama i operacijama pod vodstvom EU. Tijekom sastanka razgovaralo se o pripremama i izradi dokumenta „Strateški kompas“ koji bi trebao dati jasne smjernice po pitanju obrane i sigurnosti EU u narednom razdoblju. Pored navedenog, razgovaralo se i o EU borbenim skupinama, njihovoj uporabi i načinu popune, zatim o EU operacijama i misijama kao i o suradnji između EU i NATO-a po pitanju obrane i sigurnosti te o razvoju obrambenih i sigurnosnih sposobnosti EU.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bio je i bojnik Tomaz Visinski, posebni savjetnik predsjedavajućeg Vojnog odbora Europske unije. Uz predsjednika Milanovićem bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO i EU u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Organizaciji Sjevernoatlantskog ugovora kontraadmiral Predrag Stipanović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.