Brnjac zadovoljna trenutnim turističkim pokazateljima, pozvala na pridržavanje mjera

Brnjac zadovoljna trenutnim turističkim pokazateljima, pozvala na pridržavanje mjera

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je u utorak u Zatonu kraj Zadra zadovoljstvo trenutačnim turističkim pokazateljima, ali i ponovo pozvala na odgovornost i pridržavanje mjera.

"Uz adekvatne mjere Stožera civilne zaštite, cijepljenje i suradnju turističkog sektora i ostalih u lancu putovanja, epidemiološka situacija nam se dodatno popravlja", izjava je ministrice Brnjac koju iz Ministarstva prenose u priopćenju o sastanku sa zadarskim županom Božidarom Longinom i predstavnicima turističkog sektora te županije.

Brnjac je navela i kako je Zadarska županija nakon gotovo mjesec dana u crvenom izašla iz zone rizičnih županija.

"I to je sjajna vijest na početku kolovoza, s obzirom na činjenicu da se od 1. srpnja do 31. kolovoza ostvaruje više od 58 posto godišnjeg turističkog prometa. Ovime zadržavamo titulu najsigurnije destinacije na Mediteranu i pokazujemo da je, uz dobru pripremu, turizam moguć i u vrijeme pandemije“, poručila je Brnjac, napominjući kako su ispunjeni i svi preduvjeti kako bi turisti koji dolaze u Hrvatsku mogli biti sigurni da će se nesmetano moći vratiti kući nakon ljetovanja.

Osigurano dodatnih 350 punktova za testiranje

Iz Ministarstva u priopćenju podsjećaju da je u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama i zavodima za javno zdravstvo osigurano dodatnih 350 punktova za testiranje, Republika Hrvatska je sufinancirala antigenske testove te je omogućeno i cijepljenje stranih turista.

"Poduzeli smo sve korake kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju u koju dolaze, ali i iz koje se mogu bez problema vratiti u svoje zemlje. Sigurnost naših sugrađana i turista nam je na prvom mjestu, te pozivam na daljnje pridržavanje mjera, jer to je jedina garancija uspješne turističke sezone", istaknula je Brnjac.

Po podatcima iz priopćenja, od početka ove godine do sada u Zadarskoj je županiji ostvareno 780.000 dolazaka i 6 milijuna noćenja, odnosno 36 posto više dolazaka i 24 posto više noćenja nego u isto vrijeme prošle godine.

U odnosu na isto razdoblje 2019. ostvaruje se 67 posto dolazaka i 77 posto noćenja.

Najposjećenije destinacije u dosadašnjem dijelu godine u Zadarskoj županiji su Vir (1,2 milijuna noćenja), Zadar (732.000 noćenja), Biograd (507.000 noćenja) i Pag (435.000 noćenja).

Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.