Milanović odlikovao američkog generala Jona A. Jensena Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom

Milanović odlikovao američkog generala Jona A. Jensena Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske odlikovao je direktora Nacionalnih gardi Kopnene vojske Sjedinjenih Američkih Država general-pukovnika Jona A. Jensena. Za izniman doprinos  međunarodnom ugledu Republike Hrvatske i razvoju bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te uspješne suradnje Oružanih snaga Republike Hrvatske i Nacionalne garde Minnesote general-pukovnik Jon Jensen odlikovan je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom.

 Uručujući u Splitu odlikovanje general-pukovniku Jensenu predsjednik Milanović pojasnio je tko je knez Trpimir kazavši kako je stolovao u neposrednoj blizini Splita te da je u njegovo vrijeme osnovana i prva hrvatska prapovijesna mornarica. „Znamo kakva je povijest naših odnosa s Nacionalnom gardom Minnesote. Suradnja je puno više od formalne, govoreći iz hrvatske perspektive. Ja vidim koliko našim ljudima to znači i mi želimo da tako i ostane. Siguran sam da će tako ostati“, rekao je predsjednik Milanović.

„Primite ovo odlikovanje, ovaj hrvatski velered, kao znak pažnje i poštovanja prema svemu onome što ste napravili u izgradnji naših odnosa“, rekao je predsjednik Milanović uručujući odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom general-pukovniku Jonu Jensenu.

 Primajući odlikovanje general-pukovnik Jon Jensen zavalio je predsjedniku Milanović kazavši kako mu je iznimno drago što je među svojim prijateljima s kojima je imao privilegiju surađivati. „U pravu ste, ove godine je 25. godišnjica našeg odnosa i zaista mi puno znači primiti ovakvu nagradu na tu godišnjicu. U ime guvernera Minnesote i u ime generala, skromno ovo prihvaćam i ponovo vam zahvaljujem“, rekao je general-pukovnik Jensen.

 Uz predsjednika Milanovića na svečanosti uručenja odlikovanja bili su ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Mate Pađen, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.