Zamjenik župana Grivec upućuje reakciju na priopćenje HDZ-a vezanu na Aktualni sat sjednice Skupštine Međimurske županije

grivec

Zamjenik župana Međimurske županije odgovorio je javnim priopćenjem Kubu vijećnika HDZ-a.

"Ne ulazeći u pravo svake političke stranke i pojedinaca na vlastito mišljenje i tumačenje te svjestan činjenice da se bliže skorašnji izbori za župana koji nose želju za predizbornim promotivnim aktivnostima u kojima HDZ opet blati instituciju Međimurske županije, želim odgovoriti na priopćenje kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije.

HDZ u svojim nastupima neprestano ističe kako je Međimurska županija zadužena, no činjenica je da je Međimurska županija jedina županija u Hrvatskoj koja nema kreditno zaduženje. Kao što je i na samoj Skupštini bilo objašnjeno, proračun Međimurske županije čine Međimurska županija i njezini proračunski korisnici. Iznos koji HDZ spominje odnosi se na konsolidirani manjak na koji Međimurska županija ne može utjecati, a najveći dug čini Županijska bolnica Čakovec koja ima zadani mjesečni limit od oko 13,5 milijuna kuna koji ne pokriva niti plaće zaposlenika, a rashodi su redovito oko 22 milijuna kuna. Najveći rashodi odnose se na plaće zaposlenika, medicinski potrošni materijal i druge medicinske potrebe. Dug se iz godine u godinu povećava zato što se zaposlenicima krivnjom Ministarstva zdravstva krivo obračunavao prekovremeni rad kao i osnovice za 2016. godinu. Bitno je spomenuti da Županijska bolnica Čakovec financijskim poslovanjem nije ništa drugačija od svih bolnica u Hrvatskoj. Ponižavajuće je to što HDZ konstantno proziva i tako vrijeđa zdravstvene djelatnike i rukovodstvo naše Bolnice. Čak povremeno i spominju da Županijsku bolnicu Čakovec treba spojiti s Varaždinskom i predati državi upravljačka prava, čemu se Međimurska županija oštro protivi. Što se tiče revizije koju je gospodin Ivković spomenuo, želim ga obavijestiti kako je proveden proračunski nadzor u veljači ove godine i nisu uočene nikakve nepravilnosti, a isto tako po završetku svakog projekta kojeg Međimurska županija provodi vrši se revidacija dokumentacije i opravdanosti rashoda.

Što se pak tiče navoda kako je protiv bivšeg župana pokrenut kazneni postupak, želim gospodinu Ivkoviću skrenuti pozornost na činjenicu kako se radi o istrazi i tako dugo dok ne završi pravosudni postupak nema utvrđenih činjenica da su osobe zaposlene na nezakonit način. Osobe su zaposlene na određeno vrijeme kao zamjena za porodiljni dopust te po povratku službenica koje su odsutne, njima prestaje radni odnos.

Žalosno je što HDZ s ciljem obmanjivanja javnosti konstantno plasira netočne informacije i krivo prikazuje činjenice. Dolazilo to od HDZ-a ili bilo koje stranke ili pojedinca, nije dopustivo ponašanje i prikazivanje situacije kao da postoji pravomoćna sudska presuda, što nije točno. Želim podsjetiti javnost i HDZ kako je sud taj koji utvrđuje da li je netko kriv ili nije, a ne HDZ.

Pozivam da stranačke, predizborne te druge interese stavimo po strani i činimo sve u interesu Međimurja."  navodi se u priopćenju dožupana Griveca.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.