Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge veterana, vojnika i domoljuba

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge veterana, vojnika i domoljuba

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s predstavnicima Udruge veterana, vojnika i domoljuba koja aktivno skrbiti za tjelesno, duševno i duhovno dobro hrvatskih vojnika i veterana, branitelja iz Domovinskog rata, te pružanju pomoć potrebitima u svrhu otklanjanja posljedica ratnih i poratnih strahota.

Udruga je osnovana 2011. godine s ciljem skrbi o duhovnom dobru hrvatskih branitelja, a 2014. godine postaje članicom međunarodne organizacije Association of Military Christian Fellowship, rečeno je na sastanku. Istaknuli su kako svoje djelovanje provode kroz tri područja: socijalnu skrb, sportske aktivnosti i filmsku produkciju.

 Pojasnili su kako se socijalna skrb ostvaruje kroz niz projekata i kroz Karitativni obiteljski dućan, a sportski dio kroz Braniteljski troboj i šah. U sklopu filmske produkcije Udruga je snimila film „Bura duše“ i trenutno snima još dva filma „1991. Tko je tvoj bližnji?“ i „Šah – rat“, dodali su. Udruga iza sebe ima uspješno provedene projekte koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, među kojima je projekt Briga za branitelje te projekt Briga za bližnje, a u fazi bodovanja je projekt Briga za ljude i okoliš u suradnji sa Školom filma Šipan, istaknuli su predstavnici Udruge.

 Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge veterana, vojnika i domoljuba Dražen Hrženjak, dopredsjednik Slobodan Mišević, nositelji projekta „Atlantik – Banovina“ Martin Cruickshank i Werner Ilić, scenarist filma „1991. Tko je tvoj bližnji?“ i  izvršni producent filma „1991. Tko je tvoj bližnji?“ Ante Damjanović. Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.