Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Akademije arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Akademije arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s predstavnicima Akademije arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske, predsjednikom akademikom Andrijom Mutnjakovićem, članom Bojanom Bilićem i glavnom tajnicom Borkom Bobovec.

Na sastanku su predstavnici Akademije upoznali predsjednika Milanovića sa svojim osnovnim zadacima među kojima su istaknuli promoviranje, afirmaciju i kvalitetnu prezentaciju nacionalnih kulturnih vrijednosti primarno kroz publiciranje stručne i znanstvene literature. Isto tako, naveli su kako žele senzibilizirati i osvijestiti javnost na probleme u prostoru putem znanstvenih i stručnih kolokvija.

Akademija arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske djeluje od 2019. godine, a njene aktivnosti usmjerene su na teme arhitektonske i urbanističke struke od nacionalnog značaja. Svoje aktivnosti usmjerili su na prezentaciju hrvatske arhitekture u međunarodnoj zajednici te gospodarenje prostorom, pojasnili su na sastanku. Pri tome su upozorili kako hrvatska arhitektura praktički ne postoji kao tema u relevantnim svjetskim znanstvenim publikacijama iako Hrvatska ima povijesne arhitektonske spomenike opće vrijednosti kao što su Dioklecijanova palača, stari grad Dubrovnik, dvorci Zrinskih i Frankopana, pulska Arena. Kao cilj svog djelovanja istaknuli su predstavljanje i brendiranje Republike Hrvatske kroz arhitekturu.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.