Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Udruge Svjetske organizacije Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Udruge Svjetske organizacije Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika predstavnike Udruge Svjetske organizacije Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Predstavnici Udruge upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima usmjerenim na suzbijanje diskriminacije, rasizma i siromaštva putem okupljanja Roma i drugih nacionalnih manjina kroz različite oblike sportsko-rekreativnih sadržaja.

 U tom kontekstu, najavili su predsjedniku Milanoviću i odlazak predstavnika udruge na audijenciju kod Pape Franje u Vatikan gdje će se 21. studenoga odigrati i humanitarna nogometna utakmica između reprezentacija Roma Hrvatske i reprezentacije Vatikana. Odluku Pape Franje da ih primi smatraju velikim priznanjem za svoju borbu protiv diskriminacije i rasizma u svijetu. Organizaciju događaja vodi mons. Melchor Sanchez de Toca, predstojnik Vijeća za kulturu i sport Vatikana, u suradnji s Nikolom Krikovićem, članom Udruge, a za utakmicu je rezerviran Stadion dei Marmi u sklopu sportskog kompleksa Foro Italico, rečeno je na sastanku.

 Na sastanku se razgovaralo i o položaju Roma u Hrvatskoj, pri čemu su predstavnici udruge zahvalili predsjedniku Milanoviću na podršci koju daje događanjima kojima je cilj promocija i zaštita prava Roma. Na sastanku s predsjednikom Milanović bili su predsjednik Udruge Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva Toti Dedić, potpredsjednik Elmir Mehmedović, tajnik Antonio Dedić te članovi Udruge Rehat Ristemi, Nikola Kriković, Nadir Dedić, Damir Azizi, Suljo Seferović, Suljo Seferović ml. i Mazen Al Ahmad.

 Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.