Predsjednik Milanović primio predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Borisa Kollára

Predsjednik Milanović primio predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Borisa Kollára

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Borisa Kollára, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo o odličnim bilateralnim odnosima dviju prijateljskih i savezničkih zemalja, a bilo je riječi i o manjinama kao dodatnoj poveznici dviju država te je izraženo zadovoljstvo položajem hrvatske manjine u Slovačkoj Republici kao i slovačke manjine u Republici Hrvatskoj. Nadalje, razmijenjena su mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europe, pri čemu je predsjednik Milanović izvijestio predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike o stavovima Republike Hrvatske veznim uz situaciju u Bosni i Hercegovini.

 Uz predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Borisa Kollára bili su veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Peter Susko, zastupnici u Nacionalnom vijeću Slovačke Republike Peter Pčolinský i Miloš Svrček, šef Ureda predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Daniel Guspan i savjetnik predsjednika Nacionalnog vijeća Slovačke Republike Juraj Priputen.

Uz predsjednika Milanović na sastanku su bili izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici mr. sc. Aleksandar Heina, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Vladimir Bilek, glavna tajnica Ureda predsjednika Republike Hrvatske Mirjam Katulić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ivan Mutavdžić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.