Najavljena sjednica skupštine Varaždinske županije i donošenje proračuna za slijedeću godinu

Najavljena sjednica skupštine Varaždinske županije i donošenje proračuna za slijedeću godinu

U Županijskoj palači danas je najavljena sjednica Županijske skupštine koja će se održati u utorak, 30. studenoga, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. Uz  njega su konferenciji za medije nazočile i  pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec te Renata Skoko, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Kako je naglasio predsjednik Županijske skupštine najvažniji prioriteti razvoja u slijedećem razdoblju biti obrazovanje, zdravstvo, ulaganje u cestovnu infrastrukturu, gospodarstvo i zaštita okoliša.

- Sasvim sigurno najvažnija točka sjednice je donošenje proračuna za slijedeću godinu. Predviđeni iznos je 305 milijuna kuna, odnosno konsolidirani oko milijardu i 700 milijuna kuna. U sklopu proračuna predviđene su investicije za dodatno poticanje izvrsnosti obrazovanju putem regionalnih centara kompetentnosti, a Varaždinska županija krenut će u uvođenje jednosmjenske nastave u svim školama – pojasnio je Križanić.

Planira se i završetak izgradnje Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, Respiracijskog centra Klenovnik, Jedinice za liječenje moždanog udara dnevne bolnice u sklopu Opće bolnice Varaždin, Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama i sanacija bazena Minerva.

Treba naglasiti kako su Proračunom predviđena i sredstva za projekt Bukotermal koji će doprinijeti energetskoj samodostatnosti županije, smanjenju emisija CO2 i proizvodnji energije.

-Predviđena je i jedna promjena u ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijelaPoslovi zaštite okoliša i prirode koje je dosada obavljao Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša prelaze u nadležnost Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj. Također, planiramo izgradnju prezentacijskog centra gomile u Jalžabetu koji će biti vrijedan oko 20 milijuna kuna,  a županijski će vijećnici dobiti  i na glasanje Odluku o izmjenama i dopunama prostornog plana kako bi investitori što prije mogli realizirati svoje projekte - zaključio je predsjednik Županijske skupštine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.