Predsjednik uručio prve časničke činove polaznicama 12. naraštaja temeljne časničke izobrazbe

Predsjednik uručio prve časničke činove polaznicama 12. naraštaja temeljne časničke izobrazbe

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je danas u Uredu predsjednika Republike prve časničke činove polaznicama 12. naraštaja temeljne časničke izobrazbe – smjer Zdravstvena služba, bojnicama Marinki Dobrila, Ivanki Ercegovac i Luciji Svetina, natporučnicama Eleni Jelavić i Andrei Marczi te poručnicama Željki Galić i Mirni Orlović.

 Časnice Hrvatske vojske, liječnice, buduće specijalistice, ovo je primjer dobrog i pametnog planiranja jer u vojsci bez planiranja, financijskog i personalnog, nema ničega“, poručio je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju dodavši kako je planiranje, programiranje i budžetiranje jedna od osnova vojnog djelovanja koje su kasnije preuzele korporacije. „Puno toga na čemu počiva korporativan svijet izmislila je i provela vojska“, istaknuo je.

 Predsjednik Milanović časnicama je zaželio dobrodošlicu u hrvatske Oružane snage te izrazio uvjerenje i nadu kako će godinama ostati u Hrvatskoj vojsci. „Liječnički poziv je težak, puno se ulaže, dugo traje, plaće su kod nas manje, vani veće, ali ovdje ima nešto više od novca – ovo je služenje domovini. I naravno dobri uvjeti koje vam domovina mora osigurati. Moj poziv i poruka vama je - i kada ja više neću biti predsjednik i vrhovni zapovjednik da ostanete u Hrvatskoj vojsci. Nadam se da će vam se ona odužiti kao što ćete i vi njoj dati sve od sebe“, zaključio je predsjednik Milanović.

Činove, časničke bodeže, svjedodžbe i uvjerenja o završenoj prvoj razini izobrazbe časnika časnicama su uručili predsjednik Milanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH gp Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta gbr Blaž Beretin i pomoćnik načelnika Glavnog stožera OS RH za zdravstvo gb Boris Zdilar.

Uz predsjednika Milanovića bili su i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, načelnik Centra vojnih škola brg Damir Stručić i zapovjednik Časničke škole „Andrija Matijaš Pauk“ brg Mirko Stošić.

UP

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.