Matija Posavec je s 80 posto glasova novi stari župan, a Grivec ostaje zamjenik župana Međimurske županije

Matija Posavec je s 80 posto glasova novi stari župan, a Grivec ostaje zamjenik župana Međimurske županije

Sinoć u 19 sati zatvorena su biračka mjesta u Međimurju. Na prijevremenim izborima za župana Međimurske županije ponovo je pobjedu odnio Matija Posavec. DIP je u 20 sati objavio privremene rezultate sa 149 od 157 obrađenih biračkih mjesta. Na izbore je izašlo 28,96% Međimuraca s pravom glasa, točnije 26.228 ljudi. Pobjedu nadmoćno odnosi Matija Posavec s čak 20.955 glasova (79,89%). Sandra Herman dobila je 2.093 glasova (7,98%), a Darko Zver 2.091 glasova (7,97%).

Najmanju podršku na izborima imao je Mladen Novak koji je dobio tek 769 glasova (2,93%).

Matija Posavec je novi stari župan, a Josip Grivec ostaje zamjenik župana Međimurske županije! Nakon konačnih rezultata Posavec već sutra stupa na dužnost, a kako je izjavio kampanja je bila prljava, s opotužnicom ništa još nije konačno, vjeruje da će se situacija razjasniti i da će dokazati da nije kriv. 

Međimurci su odušeljeno slavili njegov ponovni dolazak na kormilo Županije koja je po mnogim pokazateljima u njegovom dosadašnjem mandatu po uspješnosti projekata i razvoju bila u vrhu u Republici Hrvatskoj. Matija Oosavec je po svojoj vokaciji i ponašanju bio političar za narod, koji je to očito znao i nagraditi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.