Ministar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom

Ministar Banožić s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom

Zadovoljan sam obrambenom suradnjom Hrvatske i Izraela i vjerujem kako ćemo u budućnosti produbiti suradnju na obostranu korist, istaknuo je Banožić

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak 10. veljače 2022. godine u Ministarstvu obrane u Zagrebu s veleposlanikom Države Izrael Ilanom Morom.

Tijekom susreta istaknuta je uspješna bilateralna i obrambena suradnja dviju prijateljskih zemalja. 

Ministar Banožić posebno je istaknuo vojno-tehničku suradnju u potpori opremanja i modernizacije Hrvatske vojske, sudjelovanje na tečajevima i konferencijama kao i protupožarnu suradnju dviju država.

„Izražavam zadovoljstvo obrambenom suradnjom Republike Hrvatske i Države Izrael i vjerujem kako ćemo u budućnosti produbiti suradnju na obostranu korist“, istaknuo je ministar i dodao kako su Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske ostvarili vrlo dinamičnu suradnju s tvrtkama izraelske obrambene industrije.

Izraelski veleposlanik Mor rekao je kako se nada da će i u budućnosti suradnja dviju država kao i suradnja obrambene industrije biti uspješna. Zahvalio je ministru Banožiću i Ministarstvu obrane na pruženoj potpori u realizaciji prve memorijalne hodnje "Lightning of the Heavens" u Republici Hrvatskoj, čime su izraelske zračno-desantne i specijalne snage komemorirale ratni put Hannah Szenes povodom 100. obljetnice rođenja te izraelske nacionale junakinje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.