Premijer: Mjere će biti sveobuhvatne i dobre i za građane i gospodarstvo i maksimalno ublažiti rast cijena

Premijer: Mjere će biti sveobuhvatne i dobre i za građane i gospodarstvo i maksimalno ublažiti rast cijena

 "Mjere će biti sveobuhvatne i dobre i za građane i gospodarstvo i maksimalno ublažiti rast cijena koji se očekuje od 1. travnja", poručio je u utorak medijima predsjednik Vlade Andrej Plenković.
Nakon što su neki mediji objavili da se smanjuje PDV na plin, a ne na električnu energiju, premijer je istaknuo da ništa službeno neće biti ni objavljeno niti potvrđeno do srijede u 10 sati. Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavit će paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata, u Nacionalnalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

 Na pitanje novinara o obnovi podruma u kojem knjige drži njegov predstojnik Ureda Zvonimir Frka Petešić, rekao je da nije bio u tom podrumu te naglasio kako je orkestrirana haranga na Frku Petešiča jedna od iritantnijih i zločestijih pojava u medijima. Poručio je da će Državne nekretnine sve pojasniti. "To nema nikakve veze s njim. Ta hajka, haranga, besramna, orkestrirana hajka koja traje na Frka Petešića već mjesec dana je jedna od glupljih, iritantnijih i zločestijih pojava u medijskom i internetskom prostoru kojeg pratim skoro 50 godina", kazao je.

U vezi s odlukom Ustavnog suda koji je odbio zahtjev 35 oporbenih saborskih zastupnika i prijedloge još 28 drugih podnositelja koji su tvrdili da uvođenje covid potvrda u javnom sektoru nije ustavno i zakonito, premijer je podsjetio da smo bili zemlja s vjerojatno najblažim mjerama kada je riječ o covidu-19.

"Imate politikante koji čak idu dotle da hoće organizirati referendum u zemlji u kojoj imate najblaže mjere, u kojoj ste osigurali i društvene aktivnosti, posao, promet, i škole i obrazovanje i u kojoj ste uspjeli imati sjajnu turističku sezonu i u kojoj ste očuvali radna mjesta te isplatili 700.000 plaća ljudima u privatnom sektoru, očuvali 120.000 poduzeća te ćemo imati rast BDP-a veći od deset posto ove godine", rekao je Plenković.

Plenković je rekao da se na današnjem koalicijskom sastanku predsjednik Narodne stranke Reformisti Radimir Čačić  ispričao zbog izjave o ministru obrane Mariu Banožiću. "To sam mu direktno rekao: Ako je netko partner - onda se ponaša partnerski. Ako je netko oporba - neka se ponaša kao oporba", kazao je. 

Naglasio je i da ministar Banožić ima proračun od 7.2 milijarde kuna te je potpisao ugovore za Rafale i Bradleyje. "Volio bih  da to neki drugi ministar može imati iza sebe. Samo ja odlučujem o tome, nitko drugi”, zaključio je Plenković.

Izvor: Hina/Vlada
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.