Reagiranje na priopćenje iz Ureda predsjednika Republike i pojašnjenje izjave predsjednika Vlade RH

Reagiranje na priopćenje iz Ureda predsjednika Republike i pojašnjenje izjave predsjednika Vlade RH
Reagiranje na priopćenje iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske i pojašnjenje izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske: 
S obzirom na reakciju Ureda predsjednika Republike Hrvatske, podsjećamo da je jučer na konferenciji za medije ministar obrane Mario Banožić jasno istaknuo da se ,,uzimajući u obzir obavještajne podatke, podiže stupanj zaštite Oružanih snaga''. Veći stupanj zaštite provodi se temeljem zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.
 
O istome je ministar Banožić informirao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji se na to osvrnuo i na svojoj konferenciji za medije jučer poslijepodne, pojasnivši pritom okolnosti agresije na Ukrajinu te potencijalne reperkusije na stabilnost našeg susjedstva, što pozorno pratimo.
Iz konteksta izjave predsjednika Vlade i ministra obrane, jasno da se referiraju na budnost, oprez i zaštitu Oružanih snaga, a ne na formalno podizanje pripravnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske.  
U okolnostima dok traje agresija nad Ukrajinom i kriza koja ugrožava sigurnost ukrajinskih građana, ali i Europe i cijelog svijeta, držimo potpuno bespotrebnim iniciranje prepirke na ovu temu.
 
Podsjećamo i da je Ministarstvo obrane, na temelju Zakona o obrani, zatražilo prethodno mišljenje Predsjednika Republike Hrvatske na Odluku o pomoći Ukrajini darovanjem zaštitne opreme i pješačkog naoružanja, koju je Vlada donijela na jučerašnjoj sjednici.
MORH 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.