Predsjednik Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom

Predsjednik Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom

 Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama.

 Uručujući odlikovanje gospođi Katulić, predsjednik Milanović rekao je kako je ovo jedan od rijetkih trenutaka kada dodjeljuje odlikovanje osobi s kojom je godinama surađivao, najprije u Ministarstvu vanjskih poslova, a protekle dvije godine i u Uredu Predsjednika. Dužnost Glavne tajnice Ureda predsjednika Republike, koju gospođa Katulić obnaša posljednjih dvanaest godina, „složena je, delikatna i komplicirana s obzirom na sve silnice u odnosima između ove institucije i institucija koje imaju izvršnu vlast i koje upravljaju novcem“, rekao je predsjednik Milanović.  „I što je manje vidljiv i što se o njemu manje priča, a što više posao ide, time je taj posao bolje odrađen i ja taj posao ocjenjujem najvišom ocjenom“, dodao je predsjednik Milanović zaključivši kako ovim odlikovanjem hrvatska država i on osobno, kao Predsjednik Republike, izražavaju zahvalnost gospođi Katulić na svemu što je učinila.

Gospođa Mirjam Katulić imenovana je na dužnost Glavne tajnice Ureda predsjednika Republike Hrvatske 2010. godine Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske. Do dužnosti Glavne tajnice u Uredu predsjednika Republike, od 1994. godine, bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radila na rukovodećim poslovima u Tajništvu Ministarstva, a 2003. g. imenovana je na dužnost tajnice ministarstva. Uz tu dužnost, Odlukom Vlade Republike Hrvatske, 2001. godine bila je imenovana zamjenicom voditeljice, a od 2005. do 2010. i voditeljicom Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ. Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske, 2006. godine postavljena je u zvanje veleposlanice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 2009. godine postala je čelnicom Uprave za potporu procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Istovremeno je sudjelovala u radu više stručnih odbora, povjerenstava i komisija.

Zahvalivši na odlikovanju gospođa Katulić kazala je kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo. „I zahvaljujem Bogu što sam cijelo to vrijeme, do danas, sačuvala osjećaj entuzijazma da radim nešto korisno. Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je gospođa Katulić. 

 Na svečanosti uručenja odlikovanja uz gospođu Katulić bila je njezina obitelj, suprug Zlatko, kćeri Lucija Mihaljević, Dora Marija Pavečić i Sara Katulić Kralj, zetovi Jerko Mihaljević,  Mihovil Pavečić i Ivan Kralj te unuci Eva Marija i Noa Franjo, kao i brojni djelatnici Ureda Predsjednika Republike. 

 

Uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, pomoćnik pročelnika Kabineta Goran Grobotek i pomoćnica savjetnika Predsjednika za ekonomiju Martina Ciglević.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.