Predsjednik Milanović pozvao premijera da objavi rezultate forenzičke istrage o padu letjelice u Zagrebu

Predsjednik Milanović pozvao premijera da objavi rezultate forenzičke istrage o padu letjelice u Zagrebu

Predsjednik Milanović komentirao je u Zadru odluku suda kojom su oslobođeni od optužbi dvojica građana koje je policija prijavila zbog kritike na račun predsjednika Vlade. “Kad je policija prijavila ljude koji su meni urlali u Kninu, ja sam kao premijer rekao - nemojte zbog toga prijavljivati ljude. Dobro bi bilo da je sadašnji premijer to rekao”, rekao je predsjednik Milanović i dodao: “Slažem se s takvom odlukom suda. To mi se čini kao nešto što političari moraju izdržati“.

 „To je stvar premijera“, odgovorio je Predsjednik kada su ga novinari pitali o ministrima u Vladi protiv kojih se vodi istraga, odnosno koliko ih je pametno držati u Vladi. „Govorio sam o tome kako je pogrešno i opasno da DORH privodi ministre i da ih lišava slobode. Ne govorimo tu o postupcima, nego o lišavanju slobode, prosto rečeno – hapšenje. Ministra uhapsiti ne dolazi u obzir bez suglasnosti Vlade. Ministar mora imati barem isti status imuniteta kao saborski zastupnik i još jedan niz ljudi za koje ste jedva čuli imaju imunitet, a ministri nemaju, premijer nema“, dodao je predsjednik Milanović.

 Komentirao je i činjenicu što još uvijek nije objavljen nalaz forenzike u slučaju pada bespilotne letjelice. „Neka premijer sazove tiskovnu konferenciju i neka pokaže novinarima nalaz Centra za kriminalistička vještačenja čija su vještačenja u 90 posto slučajeva dokaz na sudu. Mogu i oni pogriješiti, ali većeg autoriteta za to, osim HDZ-a naravno, nema“, rekao je predsjednik Milanović.

 S obzirom da istraga o padu letjelice neće završiti kaznenom prijavom ili pokretanjem istrage protiv neke osobe, odnosno, da se radi o slučaju ugrožavanja nacionalne sigurnosti, predsjednik Milanović je opet ukazao kako bi “bilo normalnije formirati neko državno povjerenstvo sa stručnjacima, ne iz političkih stranaka, da oni donesu mišljenje, da oni provedu istraga”.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.