Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike izaslanstvo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Predstavnici Ekonomskog fakulteta najavili su predsjedniku Milanoviću skorašnji međunarodni gospodarsko-diplomatski skup "The U.S. - Croatia Forum: A 21 st Century Partnership" koji će se 4. i 5. travnja 2022. održati u Zagrebu u organizaciji Ekonomskog fakulteta, Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj i Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Na američko-hrvatskom formu trebao bi sudjelovati i predsjednik Milanović.

 Američko-hrvatski forum održava se povodom 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i SAD-a. Na forumu će se raspravljati teme od zajedničkog interesa poput poticanja političkih, trgovinskih, poslovnih i investicijskih veza između SAD-a i Hrvatske, zatim američko-hrvatske suradnje u rješavanju pitanja energetike i klimatskih promjena, sigurnosti i međunarodnih odnosa, američko-hrvatskog ekosustava tehnologije te znanstvene i tehnološke suradnje.

 Na sastanku se razgovaralo i o ulozi zagrebačkog Ekonomskog fakulteta u obrazovnom i znanstvenom sustavu Hrvatske, kao i o izazovima s kojima se studiji ekonomije danas susreću.  Ekonomski fakultet u Zagrebu osnovan je 1920. godine, danas je vodeća, najveća i najstarija institucija ekonomskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj na kojoj djeluje 260 profesora, docenata i suradnika. Svake godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu studij završi oko 1.500 studenata.

 U izaslanstvu Ekonomskog fakulteta bili su dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Jurica Pavičić; prodekan za studente, nastavu i digitalizaciju izv. prof. dr. sc. Božidar Jaković; prodekan za ljudske resurse i infrastrukturu izv. prof. dr. sc. Zoran Wittine; te predstavnice organizacijskog tima „The U.S.-Croatia Forum: A 21st Century Partnership“  izv. prof. dr. sc. Sandra Horvat, dr. sc. Tanja Komarac i dr. sc. Marina Matošec.

 Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bili su posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju izv.prof.dr.sc. Velibor Mačkić i pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.