Premijer Plenković razgovarao s Várhelyijem o BiH i politici proširenja EU-a

Premijer Plenković razgovarao s Várhelyijem o BiH i politici proširenja EU-a
- S povjerenikom @OliverVarhelyi razmijenili smo mišljenja o procesu proširenja, otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom te situaciji u BiH. Izborna reforma važna je za ravnopravnost tri konstitutivna naroda, kao i funkcionalnost i stabilnost. - Stoji u Premijerovoj objavi na twitteru.
Naime Premijer Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s povjerenikom Europske komisije za susjedstvo i proširenje, Olivérom Várhelyijem. Razmijenjena su mišljenja i informacije o procesu proširenja Europske unije. 
Predsjednik Vlade Plenković naglasio je potrebu što bržeg otvaranja pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom.  
Razgovaralo se o situaciji u Bosni i Hercegovini i reformskim procesima u toj zemlji. Predsjednik Vlade naglasio je važnost promjene Izbornog zakona BiH, kako bi se osigurala ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda. Pritom je istaknuo da je izborna reforma ključna za funkcionalnost i stabilnost BiH, kao i njezinu europsku budućnost, u čemu BiH ima najveću potporu Hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.