Predsjednik Milanović svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Rovišće

Predsjednik Milanović svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Rovišće

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Rovišće povodom obilježavanja Dana općine. U prigodnom obraćanju istaknuo je kako se već pri ulasku u općinu vidi njezin uspjeh i kako se razvija.

 Komentirajući razvoj općine i uspoređujući ga s uspjehom općina na jugu Hrvatske koje žive od turizma, predsjednik im je rekao kako je “za vaš uspjeh bilo potrebno puno više koncentracije i rada“. Svečana sjednica održana je u zgradi Kulturnog centra Rovišće, izgrađenoj novcem iz europskih fondova, što je predsjednik Milanović pozdravio. „Jesu li to europski fondovi - to me jedino zanimalo. Kažete da jesu i to je bit priče“, rekao je predsjednik Milanović dodavši da je danas  osnova hrvatskog članstva u Europskoj uniji novac. „Osnova je novac koji se nudi kao neka vrsta kompenzacije da bismo slušali veće i bogatije od nas. I ako taj novac ne iskoristimo do zadnjeg eura, onog kojeg je realno moguće iskoristiti, onda ne vodimo dobro posao. Svaki euro koji dolazi iz europskih fondova treba biti meta naše ambicije i želje da ga iskoristimo jer zauzvrat dajemo dobar dio svog suvereniteta“, poručio je predsjednik Milanović dodavši kako je to svijet u kojem živimo i kojem se moramo prilagoditi.

 „To su stvari koje prve primjećujem - pokaži mi što imaš i odakle je to financirano. Europski fondovi su dobri i po tome što su strahovito strogi i to je pravedan sustav koji nas uči poštenom gospodarenju. Što više budemo koristili sredstava iz europskih fondova imat ćemo više novca za sebe, imat ćemo više za pomoći onima kojima treba pomoći u svojoj zemlji, i u susjednoj državi Bosni i Hercegovini“, rekao je Predsjednik.

Govoreći o Bosni i Hercegovini predsjednik Milanović istaknuo je da zna kao se obraća publici koja sluša, osjeća i razumije, s obzirom da su mnogi među njima porijeklom Ramljaci. „Kada kažem da je borba za elementarna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, za njihova politička prava u drugoj državi - prema kojoj nemamo nikakve ambicije - onda je ta borba i to zalaganje naša duboka i moralna obaveza, a za neke od vas i više od toga“, istaknuo je predsjednik Milanović. 

 Uoči svečane sjednice Predsjednik Republike položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem trgu u Rovišću. Uz predsjednika Milanovića bili su savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.