Predsjednik Republike primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina

Predsjednik Republike primio državnog tajnika Svete Stolice kardinala Parolina

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je državnog tajnika Svete Stolice uzoritog kardinala Pietra Parolina koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj. Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, posjetio je Zagreb na poziv Hrvatske biskupske konferencije povodom 30 godina od priznanja i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice te povodom 25 godina od ratificiranja triju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Predsjednik Milanović i državni tajnik Svete Stolice kardinal Parolin razgovarali su u Uredu predsjednika o odnosima dviju država, Republike Hrvatske i Svete Stolice, koji povijesno traju više od 1300 godina, o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kao i o situaciji u jugoistočnoj Europi s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

Uz državnog tajnika Parolina bili su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Nj. E. nadbiskup Giorgio Lingua, prvi tajnik u Apostolskoj nuncijaturi u Hrvatskoj Alfred Rayan D’Souza te prvi savjetnik u Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Janusz Stanislaw Blachowiak.

Predsjedniku Milanoviću na sastanku su se pridružili privremena otpravnica poslova u Velesposlanstvu RH pri Svetoj Stolici Tea Zupičić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.