Ministar Grlić Radman zamolio Blinkena za pomoć oko izborne reforme u BiH

Ministar Grlić Radman zamolio Blinkena za pomoć oko izborne reforme u BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman zatražio je u Berlinu od američkog državnog tajnika Anthonyja Blinkena da se SAD dodatno angažira oko izborne reforme u BiH i upozorio da bi u suprotnom moglo doći do radikalizacije u toj zemlji. Dvojica dužnosnika sudjelovala su na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova članica NATO-a koje su ponovo podržale Ukrajinu u borbi protiv ruske agresije.

Američkom državnom tajniku prenio je, kako je rekao - Veliku zabrinutost Hrvatske zbog propuštene šanse da se promijeni izborni zakon BiH. Upozorio sam i na moguću radikalizaciju situacije nakon izbora", rekao je Grlić Radman novinarima. Rekao je i da je zamolio Blinkena još jaču prisutnost i pomoć da se bošnjački lideri dogovore s hrvatskim predstavnicima o pravilima za izbore koji se održavaju u listopadu. 

Ministar Grlić Radman razgovarao je i sa zamjenikom glavnog tajnika NATO-a Mirceom Geoanom i zajamčio punu podršku nastojanjima Finske i Švedske za članstvo u NATO-u. 
"Razgovarali smo i o brzini procedure i vjerujem da bi se to pitanje moglo riješiti i prije samita NATO-a krajem lipnja u Madridu", rekao je Grlić Radman.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.