Odajemo priznanje hrvatskim antifašistima koji su Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima 2. svjetskog rata

Odajemo priznanje hrvatskim antifašistima koji su Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima 2. svjetskog rata

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  čestitao je Dan antifašističke borbe, 22. lipnja i odao priznanje hrvatskim antifašistima koji su se, naglasio je, hrabro suprotstavili nacizmu i fašizmu te Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima Drugog svjetskog rata.

"Odajemo priznanje hrvatskim antifašistima koji su se hrabro suprotstavili nacizmu i fašizmu te Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima Drugog svjetskog rata. Svima čestitam Dan antifašističke borbe", napisao je premijer na twitteru. 
Polaganjem cvijeća i vijenaca u Spomen-parku Brezovica kod Siska obilježen je Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, u spomen na dan kada je prije 81 godinu osnovan Prvi partizanski odred i prva antifašistička postrojba u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.
 
Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, koji je na obilježavanju sudjelovao kao izaslanik predsjednika Vlade, naglasio je da je antifašizam dio identiteta i povijesti hrvatskog naroda, utkan u hrvatsku državnost te da je prihvaćenje vlastite povijesti- i dobrih i loših strana- znak zrelosti jednog naroda društva i države. 
"Povijesna je istina da je hrvatski narod stao među pobjednike Drugog svjetskog rata, među pripadnike antifašističke koalicije", rekao je Malenica.
 
Izvor: Vlada / Hina

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.