Premijer najavio novu rekonstrukciju Vlade, odlaze Tramišak i Paladina

Premijer najavio novu rekonstrukciju Vlade, odlaze Tramišak i Paladina

Premijer Andrej Plenković objavio je danas poslijepodne da ministri Ivan Paladina i Nataša Tramišak odlaze iz Vlade, a da će kao njihove nasljednike Saboru predložiti Branka Bačića i Šimu Erlića.

Branko Bačić bit će novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva umjesto Ivana Paladine koji je izjavio da je svoj odlazak najavio prije mjesec dana te da je zbog njegova posla najviše trpjela obitelj, ali i da je zadovoljan postignutim u obnovi, naravno u datim okolnostima. Novi ministar Bačić na toj je ministarskoj dužnosti bio i u Vladi Jadranke Kosor prije 12 godina. Novi ministar fondova EU-a umjesto Nataše Tramišak bit će dosadašnji državni tajnik Šime Erlić. 

 Tramišak je održala konferenciju za novinare večeras u Ministarstvu na kojoj je ocijenila da je ostavila pozitivan trag u Ministarstvu i najavila da će aktivirati mandat u Saboru. a kazala je i slijedeće:

- Imam potrebu reći da u mom kratkom jučerašnjem razgovoru s premijerom, gdje je on najavio svoju želju da me smijeni, nisam dobila adekvatan odgovor iz kojeg razloga on to čini. Slušajući ga i sada u obraćanju javnosti primijetila sam da i dalje nije dao razloge zbog kojih je zatražio moju smjenu, rekla je bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.