Nakon izglasavanja proračuna Varaždin može ponovno prodisati, rješenje bala na pomolu

Nakon izglasavanja proračuna Varaždin može ponovno prodisati, rješenje bala na pomolu

Na drugoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina većinom je glasova prošao proračun, ali i što je najvažnije, prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za sanaciju baliranog otpada u Brezju. Nakon sjednice gradonačelnik Bosilj poručio je da se sad napokon mogu pokrenuti procesi koji su stajali pet mjeseci, od neizglasavanja proračuna prošle godine.

 Grad Varaždin je konačno nakon pet mjeseci praznog hoda dobio proračun od 85 milijuna eura. Možemo pokrenuti procese koji su stajali. Prvi koraci su dopis Ministarstvu financija za zaduženje za bale i dopis Fondu za financiranje od 40 posto, gdje su nam već dali načelnu suglasnost – kazao je Bosilj. Gradonačelnik Neven Bosilj je prilikom predstavljanja proračuna spomenuo najznačajnije projekte, od sanacije baliranog otpada u Brezju, pa do ulaganja u obrazovanje. 

Podsjetimo da je neizglasavanje proračuna u studenim prošle godine dovelo do nedavnih izvanrednih izbora na kojima je SDP odnio pobjedu koja im je osigurala 12 vijećnika u Gradskom vijeću. Prema prijedlogu proračuna ukupni prihodi u 2023. godini planirani su u iznosu od 77,2 milijuna eura, a ukupni rashodi 84,3 milijuna. Na prihodovnoj strani dodaju se zaduživanja od 5,4 milijuna eura te na rashodovnoj strani izdatke za financijsku imovinu i otplate zajma u iznosu od 986,5 tisuća eura. To znači da su ukupni prihodi u 2023. godini planirani u iznosu od spomenutih 82,6 milijuna eura a ukupni rashodi u iznosu od 85,2 milijuna. 

Ukupni rashodi i izdaci proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu planirani su u iznosu od 85,2 milijuna a čine ih rashodi poslovanja u iznosu od gotovo 58,5 milijuna zatim rashodi za nabavu nefinancijske imovine od 25,8 milijuna te izdaci za financijsku imovinu i otplate zajmova u iznosu 986,5 tisuća eura

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.