Gradonačelnik pozvao župana i saborske zastupnike da podrže rješavanje bala, niz zanimljivih projekata u pripremi

Gradonačelnik pozvao župana i saborske zastupnike da podrže rješavanje bala, niz zanimljivih  projekata u pripremi

Gradonačelnik Neven Bosilj u osvrtu na dvije godine rada gradske vlasti najavio je rješavanje bala i pozvao župana i saborske zastupnike da taj način rješavanja i sami podrže, jer unatoč skorim izborima bale ne mogu biti predmet  političkog nadglasavanja. 

 U osvrtu mu se pridružio i zamjenik Miroslav Marković, a najveći dio presice posvetili su balama, te najavili da bi kraja mjeseca trebale stići neke pozitivne odluke.

- Sve što smo do sada radili u vezi bala potpuno je koordinirano s Fondom i Ministarstvom gospodarstva. Očekujem da će tijekom lipnja biti donesene sve potrebne odluke, u Vladi, Fondu i Ministarstvu financija. Bale nisu i ne smiju biti politička tema. Pozivam župana i saborske zastupnike iz Varaždinske županije da sa svoje strane podrže ovaj jedini do sada zakoniti postupak rješavanja bala koje već 18 godina stoje na ulasku u naš grad - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Nije se promijenilo ništa što bi negativno utjecalo na tu suglasnost. Bale nisu samo varaždinski problem, nego i županijski i hrvatski problem, a Marković je spomenuo i ulaganja u vrtiće, stanove za najam i gradilišta za privatnu gradnju.

Među važnim projektima na koje je fokus stavio varaždinski gradonačelnik je podvožnjak Supilova  – Wissertova, odnosno rješenje za kućanske rampu, za koji postoji pravomoćna lokacijska dozvola te on očekuje raspisivanje javne nabave za glavni projekt kroz nekoliko dana. Dodao je da je sve usuglašeno s Hrvatskim željeznicama i Hrvatskim cestama. Bosilj je rekao da je proširenje istočne obilaznice potpuno usklađeno s navedenim podvožnjakom te bi to trebalo biti prometno rješenje za ovaj dio grada i novi ulaz u Varaždin gradnjom produžene Wissertove ulice. Očekuje da će glavni projekt za ovoj podvožnjak biti gotov do kraja tekuće godine te se nada financiranju Hrvatskih cesta.

U prometu treba još spomenuti gradnju rotora u Hrašćici i Gojancu, a Hrvatskim cestama dogovoren je spoj Poslovne zone Jakovec i izgradnja nove petlje čvora Beretinec – Gojanec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.