Ministar Banožić s izaslanikom State Departmenta za zemlje JI Europe, Escobarom

Ministar Banožić s izaslanikom State Departmenta za zemlje JI Europe, Escobarom

Hrvatska je zagovaratelj europskih integracija za zemlje Jugoistočne Europe zato što želimo i trebamo sigurno i stabilno susjedstvo za sve naše građane, poručio je Banožić- Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak 6. srpnja 2023. godine s posebnim izaslanikom State Departmenta za zemlje Jugoistočne Europe Gabrielom Escobarom u Ministarstvu obrane. 

Na sastanku je potvrđena izvrsna bilateralna suradnja i strateško partnerstvo Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, posebno na području obrane. 
Razgovaralo se o budućim planovima modernizacije Hrvatske vojske te zajedničkim projektima opremanja HV-a: uvođenja u operativnu upotrebu helikoptera UH-60M “Black Hawk” i borbenih vozila pješaštva “Bradley”. 
Također, ministar Banožić i izaslanik Escobar razgovarali su o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Jugoistočnoj Europi.+

U kontekstu važnosti članstva u NATO-u i Europskoj uniji, ministar Banožić istaknuo je:  "Hrvatska je zagovaratelj euroatlantskih integracija za zemlje JI Europe zato što želimo i trebamo sigurno i stabilno susjedstvo za sve naše građane. Iako je fokus na događajima u Ukrajini, nikako ne smijemo izgubiti iz vida naše partnere i susjede. Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a treba biti faktor koji će pomoći zemljama JI Europe na njihovom euroatlantskom putu".

Foto: MORH/ J. Kopi


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.