Župan Stričak sa suradnicima obišao Dom zdravlja u Ludbregu

Župan Stričak sa suradnicima obišao Dom zdravlja u Ludbregu

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišao je u pratnji gradonačelnika Grada Ludbrega Dubravka Bilića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darka Jagića, vijećnika Gradskog vijeća Grada Ludbrega Gorana Križanića, županijske vijećnice Brankice Kovaček, pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić  i zamjenice ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Barbare Krizman Vuhinec, dr.med. Dom zdravlja u Ludbregu te se tom prilikom uvjerio u rad Doma zdravlja, porazgovarao sa pacijentima te liječnicima, ali je i izrazio zadovoljstvo ulaganjima koje Varaždinska županija provodi u spomenutom Domu, kao i na cijelom Ludbreškom području.

-Nabavljen je  novi digitalni RTG uređaj vrijednosti više od 97.000 EUR, zatim nabavljeni je EKG uređaj, u postupku izrade je i  glavni projekt  za energetsku obnovu lokacije Ludbreg u vrijednosti od  32.187,50 eura, a za Ludbreg, kao jedan od gradskih središta u županiji planirano je i sestrinsko savjetovalište. Razmatramo i mogućnost popunjavanja ove velike  zgrade dodatnim sadržajima koji bi koristili stanovnicima kao što je dnevni centar za starije i nemoćne osobe. Radi se i na unutrašnjem uređenju doma kao i o stalnim nabavkama potrebnih dijagnostičkih uređaja i aparata. Uglavnom od 2021. do svibnja ove godine u Ludbreški Dom zdravlja uloženo je preko 226 tisuća eura – rekao je župan.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić je istaknuo kako mu je drago što je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja.

-  Drago nam je da je župan sa suradnicima posjetio Dom zdravlja Ludbreg i razgovarao s pacijentima, vidio kakvo je stanje i nadamo se da će Županija odraditi sve potrebno i osigurati nam liječnike kako bi građani bili zadovoljniji i sigurniji u liječničku skrb - rekao je Bilić.

Barbara Krizman Vuhinec, dr.med. je naznačila kako je razina kvalitete zdravstvene zaštite na području cijele Županije iznimno porasla na zadovoljstvo svih pacijenata, ali i djelatnika u zdravstvu.

-Zadnjih  nekoliko  mjeseci    ulažemo  velik  trud   u kvalitetu  pružanja   zdravstvene  zaštite na području   cijele  Varaždinske  županije, pa tako i grada  Ludbrega.

Iznimno mi  je drago što  i radiološka  djelatnost  ima  doprinos u  tome. Ne  samo  što se  tiče  novijih  dijagnostičkih  uređaja  već i  kolegom Adrianom  Morencey specijalistom  radiologije  koji je nedavno položio specijalistički ispit  i moći  će  započeti  rad  u novouređenim prostorijama, dok  smo  do  sada  istu  koristili u  suradnji s  liječnicima  vanjskih ustanova. Osim radiološke  djelatnosti  zdravstvena  skrb  se  našim pacijentima  pruža  na  lokaciji  Doma zdravlja  Ludbreg u obiteljskoj, pedijatrijskoj, stomatološkoj   i  ginekološkoj  ambulanti, patronažnoj  djelatnosti.

Također moram spomenuti kako je u sklopu projekta  Telecordis  Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu postavljena  i  medicinska i računalna oprema potrebna za pružanje usluga EKG holtera, holtera tlaka, spirometrije i 12 kanalnog EKG na  lokacije  Novi  Marof,  Ivanec  i  Ludbreg.  U tijeku je  postupak   ugovaranja  usluge   s HZZO-om. Ovom digitalizacijom zdravstvenog dijagnostičkog procesa  će se omogućiti modernizirana i dostupna specijalistička kardiološka usluga na razini primarne zdravstvene zaštite- istaknula je zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Krizman Vuhinec, dr.med.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.