MORH novim odlukama pripadnicima HV-a povećao materijalna prava

MORH novim odlukama pripadnicima HV-a povećao materijalna prava

Ministar obrane Mario Banožić donio je odluke koje su stupile na snagu danas 14. rujna 2023. godine i kojima su propisani novi iznosi naknada za posebne oblike rada u službi (terenski uvjeti, stražarska služba i dežurstvo), kao i novi iznosi naknada za stanovanje.

Pripadnicima Hrvatske vojske naknade u terenskim uvjetima i naknade za stražarsku službu povećane su i sada iznose 27 eura neto, dok subotom, nedjeljom, blagdanima i ostalim neradnim danima te naknade iznose 32 eura neto.

Također, povećane su i naknade za dežurstvo te sada iznose 20 eura neto, odnosno vikendom, blagdanima i ostalim neradnim danima 25 eura neto.

Ministarstvo obrane nastavlja raditi i na poboljšanju kvalitete življenja pripadnika Hrvatske vojske u mjestima njihove službe, pa su tako naknade za stanovanje povećane za oko 50 posto.

Konkretno, u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Osijeku naknada za stanovanje sada iznosi 480 eura neto (iznosila je 319 eura neto), dok u Vukovaru, Vinkovcima, Požegi, Varaždinu, Karlovcu, Sinju i Benkovcu iznosi 340 eura neto (iznosila je 226 eura neto).

„Zadovoljan vojnik osnovni je preduvjet za stvaranje moderne i moćne oružane sile i zato nastavljamo i dalje poboljšavati uvjete života i rada svih naših pripadnika. Biti pripadnikom Hrvatske vojske znači imati odgovornost koja ne poznaje ni mjesto ni vrijeme, to je poziv koji zahtjeva  nošenje s različitim izazovima i naša je odgovornost našim pripadnicima pružiti i omogućiti uvjete života i rada dostojne časne vojničke službe“, poručio je ministar obrane .

ILUSTRACIJA - Pripadnici HV-a u Sloveniji 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.