Predsjednik Vlade Andrej Plenković, tijekom boravka u Osijeku najavio skoru izgradnju novog osječkog KBC-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, tijekom boravka u Osijeku najavio skoru izgradnju novog osječkog KBC-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, tijekom boravka u Osijeku, sastao se s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom osječko-baranjskim Ivanom Anušićem, obišao obnovljenu Tvrđu te posjetio izložbu grafika Andrije Medulića Schiavona. Nakon Osijeka, premijer je posjetio Vinkovce gdje je otvorio 58. Vinkovačke jeseni.

Domaćini su izrazili zadovoljstvo Vladinim 5. paketom mjera kojim se građanima i gospodarstvu, pa tako i gradovima, županijama i općinama, osigurava energetska stabilnost te im se omogućuje da budu fokusirani na razvojne projekte.
Istaknuo je odličnu suradnju, razumijevanje Vlade i prihvaćanje projekata bitnih za razvoj Osječko-baranjske županije.Predsjednik Vlade kazao je da je zadovoljan odlukom gradonačelnika Radića da, u sklopu porezne reforme, neće podizati stopu poreza na dohodak."To je doprinos gradonačelniku Radiću da, zavaljujući poreznoj reformi koju donosi Vlada i svojim preuzimanjem političke odgovornosti, omogući veće plaće Osječanima", ocijenio je Plenković.

Realizacija Projekta Slavonija, Baranja i Srijem u Osijeku

Dodao je da su gradonačelnik i župan spomenuli niz projekata koji su, u proteklih sedam godina, realizirani zajednički s Vladom te kazao da je projekt Slavonija, Baranja i Srijem dobio svoju konkretizaciju upravo u gradu Osijeku.
"Osijek je u prvoj financijskoj perspektivi imao na raspolaganju 45, a sada mu je rezervirano 55 milijuna eura. U kratkom periodu 100 milijuna eura samo za grad Osijek i povezane općine," kazao je premijer, dodavši da se na taj način daje šansa i financijska sredstva za realizaciju projekata poput obnove Tvrđe, vrijednog 17 milijuna eura.

Najavio je da će se, najkasnije za godinu i pol dana, kompletirati koridor 5C i nabrojio dosad dovršene projekte, poput Regionalnog centra za distribuciju voća i povrća i Gospodarskog centra.
"Ulaže se u riječnu i zračnu luku u Osijeku, cestovnu i prometnu infrastrukturu, što znači da su investicije u Osijek, u Osječko-baranjsku županiju kao i svih pet slavonskih županija zaista bile u fokusu hrvatske Vlade i da smo stavili odgovarajuća sredstva na raspolaganje", rekao je predsjednik Vlade.
Osvrnuo se i na velike investicije u zdravstvenu infrastrukturu, nabrojivši dosadašnja ulaganja u hrvatske bolnice, te najavio izgradnju KBC-a u Osijeku.
"Red je da četvrti hrvatski grad, koji još uvijek danas ima koncept paviljonskih bolnica, dobije svoj novi kliničko-bolnički centar i na taj način digne razinu zdravstvenih usluga za grad i sve županije koje gravitiraju Osijeku", poručio je.

Isticanje ustaške zastave neprihvatljivo i kažnjivo

Komentirao je slučaj u kojem su izgrednicima na nogometnom stadionu izrečene zatvorske i novčane kazne zbog unošenja ustaške zastave tijekom utakmice Hrvatske i Latvije, kazavši da je isticanje ustaške zastave neprihvatljivo i kažnjivo, te je izrazio nadu da će publika moći biti na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije u listopadu u Osijeku.
"Budimo fer prema reprezentaciji koja nam čini toliko zadovoljstvo i omogućimo Osječanima i svim prijateljima nogometa da dođu na novi stadion i vjerujem u novi uspjeh hrvatske reprezentacije", kazao je Plenković.  
Osvrnuo se na problem s komarcima, kazavši da Osijek i Osječko-baranjska županija nisu jedini koji se bore s tim problemom te da će ih Vlada uvijek podržati. Napomenuo je da Osijeku za tu svrhu dodijeljeno 600.000 eura.

Otvorene 58. Vinkovačke jeseni

Nakon Osijeka, predsjednik Vlade u Vinkovcima se sastao s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem te otvorio 58. Vinkovačke jeseni.
"Kultura, tradicija i običaji čine nas ono što jesmo, Hrvati i Slavonci. Vinkovačke jeseni traju desetak dana i vidjevši program i brojne goste i tisuće ljudi koji će posjetiti različite manifestacije, mogu vam od srca čestitati kao i na bogatstvu koje hrvatskom narodu daju Vinkovačke jeseni, Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija", rekao je premijer Andrej Plenković proglasivši 58. Vinkovačke jeseni otvorenima.


    
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.