Prijem u Međimurskoj županiji za djecu i unuke branitelja

Prijem u Međimurskoj županiji za djecu i unuke branitelja

Velika vijećnica Međimurske županije u petak je oživjela jer su je ispunila djeca i unuci branitelja Domovinskog rata iz Međimurja, koje je tradicionalno primio župan Matija Posavec i čestitao im na uspjesima ostvarenim na ovogodišnjim Državnim susretima djece hrvatskih branitelja, održanim pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH, u Savudriji. Na 21. susretima   sudjelovalo  je  500-tinjak djece iz svih županija Republike  Hrvatske, a Međimursku županiju predstavljalo je 19- tero djece i unuka branitelja, članova međimurske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Zlatne medalje osvojili su David i Josip Kovačić iz Svetog Jurja na Bregu i to u stolnom nogometu i  Gabrijela Krznar  iz Ivanovca  u likovnoj radionici. Srebrnim medaljama ovjenčali su se Lorena Krička u likovnoj i Leona Kalšan u modeliranju, obje iz Preloga, dok su treći u svojim dobnim kategorijama bili Ivona Kalšan iz Preloga u likovnoj radionici, Noa Mihoci iz Mihovljana, Karlo Tkalčec iz Ivanovca – u elektroničkom pikadu. Brončana je bila i nogometna momčad u sastavu: Marko Bakač, Marin Radić, Teo Lovrenčić, Luka Požgaj, Fabijan Krznar, Matej Šaronja, te Patrik Vadlja.  Na osnovu ovakvih rezultata, jasno je da je mladi Međimurci i Međimurke ponovo proglašeni najboljom ekipom Državnih susreta i to treću godinu zaredom!

Župan je na odličnim rezultatima čestitao i voditeljima Draženu Tkalecu, Petru Krištofiću  i Franji Horvatu.

U vašem odrastanju i vašim uspjesima na svim planovima, leži simbolika žrtve koju su u ratu podnijeli vaši očevi i djedovi. Vi predstavljate smisao te borbe i teških iskušenja i vi ste dokaz da nije bila uzaludna“, naglasio je župan Matija Posavec, te dodao da Međimurska županija poštuje branitelje  i ne zaboravlja njihovu zaslugu te će i dalje pratiti obrazovanje njihove djece stipendijama i ostalim oblicima podrške koja ne izostaje ni kada je riječ o drugim skupinama ljudi našega kraja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.