Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Udruge branitelja proizvođača Panonija

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Udruge branitelja proizvođača Panonija

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo Udruge branitelja proizvođača Panonija, koja okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registriranu proizvodnju radi lakšeg zajedničkog izlaska na tržište s izvornim proizvodima.

Na sastanku su predstavnici Udruge upoznali predsjednika Milanovića s planovima kao i aktivnostima i postignutim rezultatima. Udruga  je osnovane 2013. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a osim što čuva vrednote Domovinskog rata, promiče tradiciju, kulturu i tradicijske zanate s naglaskom na razvoju i unapređenju agroturizma i turističke ponude u Republici Hrvatskoj. Udruga ujedno godinama organizira sajamske manifestacije „Domaće je domaće“, „Dani Slavonije“ i „Zeleno i Plavo“ diljem Hrvatske.

Tijekom mjeseca listopada održali su dvije manifestacije. Započeli su u Poreču gdje su od 9. do 14. listopada organizirali manifestaciju „Domaće je Domaće“, a u Rovinju manifestaciju „Zeleno i Plavo“ od 16. do 21. listopada 2023. godine. Mjesec ranije u Rijeci su organizirali 10. manifestaciju „Dani Slavonije“.

U izaslanstvu Udruge branitelja proizvođača Panonija bili su predsjednik Udruge Pavao Baotić, član Udruge Marijan Delić i direktor Turističke zajednice grada Županje Kruno Šarić.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić i posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.