Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca na prvenstvu Međimurske županije osvojili su prva tri mjesta u svim disciplinama

Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca na prvenstvu Međimurske županije osvojili su prva tri mjesta u svim disciplinama

Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca ovogodišnji će rujan dugo pamtiti. Naime, na prvenstvu Međimurske županije u velikom kalibru u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su prva tri mjesta u svim disciplinama gađanja pištoljem odnosno revolverom. Prva tri mjesta, također na prvenstvu Županije, osvoji su i u disciplinama puška M48 7,9 mm i PAP 7,62 mm. No, najveći uspjeh polučili su na prvenstvu Hrvatske, na kojem je sudjelovalo 11 članova kluba koji su ostvarili normu za nastup na državnom prvenstvu.

Ekipno su bili 5., a njihov član Zoran Horvat u disciplini 10+10 revolver postao je prvak Hrvatske. Tim povodom prijem je za njih upriličila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Kako je rekla, iako se radi o manje masovnom sportu, streljaštvo u Čakovcu ima dugu tradiciju. Rezultati koje postižu streljači vrlo su vrijedni te pridonose stvaranju pozitivne slike uspješnog sportskog Čakovca.

Izaslanstvo kluba koje su činili predsjednik Vjeran Horvat, dopredsjednik Antun Grošanić, član Roman Petrović te tajnik ujedno i hrvatski prvak Zoran Horvat zahvalili su se na svemu što Grad čini kako bi pomogao popularizaciji streljaštva, ali i sporta općenito. Kao glavnu želju istakli su proširenje streljane na SRC „Mladost“, kako bi na njoj mogli održavati natjecanja najvišeg ranga. Spomenimo kako Streljački klub „Mihovil“ ima 80 članova, koji dolaze iz cijelog Međimurja, ali i susjednog Varaždina.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.