Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske položilo vijence i svijeće uz blagdan Svih svetih na Gradskom groblju Mirogoj

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske položilo vijence i svijeće uz blagdan Svih svetih na Gradskom groblju Mirogoj

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske Dan uoči blagdana Svih svetih položilo je vijence i svijeće na Gradskom groblju Mirogoj. 

Izaslanstvo je predvodio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz kojeg su bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, posebni savjetnik predsjednika Vlade akademik Zvonko Kusić i posebni savjetnik predsjednika Vlade Mate Granić.
 
Položili su vijence i zapalili svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju - kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Središnjeg križa na Mirogoju te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je da svima želi da blagdan Svih svetih provedu u miru i obiteljskom okruženju, prisjećajući se najmilijih koji više nisu s nama i moleći za njihove duše. Istaknuo je da se sa zahvalom posebno prisjećamo hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.