Predsjednik Milanović odlikovao Antuna Vujića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom

Predsjednik Milanović odlikovao Antuna Vujića Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom

„Danas mi je osobita čast, sreća i zadovoljstvo da vas mogu odlikovati visokim odlikovanjem hrvatske države za sve ono što ste u svom dugom i plodnom životnom, društvenom, stvaralačkom, znanstvenom, političkom vijeku dali za Hrvatsku, za razvoj hrvatske demokracije i kulture, kroz djelovanje kroz kulturne i društvene institucije države,“- rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović uručujući odlikovanje Velered kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom dr. sc. Antunu Vujiću.

 Predsjednik Milanović odlikovao je dr. sc. Antuna Vujića za izniman doprinos u kulturi te dugogodišnji neumorni rad u području kulture, leksikografije i politike u cijelosti posvećen izgradnji otvorenog društva, a prilikom uručenja odlikovanja na svečanosti u Uredu predsjednika istaknuo je da sve ono „što sam vidio i što smo vidjeli duboko me drži u uvjerenju da je ovo odlikovanje zasluženo i da kasni na neki način“.

 U nazočnosti svoje obitelji, prijatelja i suradnika, dr. sc. Antun Vujić zahvalio je predsjedniku Milanoviću na dodijeljenom odlikovanju te kazao kako sam sebi prigovara da u zadnje vrijeme ne radi dovoljno. „Odlazi naša generacija, mi smo svjedoci i doba kada se demokratizirala naša država i doba koje je onda uslijedilo kao Hrvatsko proljeće i doba odmazde nad svim tim, zatim borbe za samostalnu Hrvatsku, a poslije toga i izgradnje hrvatskoga društva“, rekao je dr. sc. Vujić.

 „Svjestan sam da i vi mnogo ulažete da u ovim vremenima u kojima danas živimo držite Hrvatsku izvan vrtloga najgorih oscilacija, koliko to možete, i mislim da imate podršku mnogih u tome. Vaše odlikovanje meni je došlo kao jedno golemo priznanje“, poručio je.

 Uz predsjednika Milanovića na svečanosti u Uredu predsjednika Republike bili su predstojnik ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima i pomoćnik pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Goran Grobotek.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.