Odzvonilo balama, Stričak: Vlada premijera Plenkovića riješila problem star 18 godina

Odzvonilo balama, Stričak: Vlada premijera Plenkovića riješila problem star 18 godina

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske jednoglasno je prihvaćena Odluka o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji „Brezje“ Grad Varaždin. Prema toj Odluci Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurat će sredstva u iznosu najviše do 29.164.611,95 eura s porezom na dodanu vrijednost, za financiranje projekta Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji gospodarska zona „Brezje“, Grad Varaždin.

Nadalje, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopit će s Gradom Varaždinom ugovor o financiranju projekta iz točke I. ove Odluke, kojim će se urediti međusobna prava i obveze, u iznosu najviše do 29.164.611,95 eura s porezom na dodanu vrijednost, što čini 100% procijenjenih i opravdanih troškova projekta.

 U konačnici Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će ugovorom osigurati da sve rizike za izvršenje ugovora, a koji mogu nastati vezano uz prethodne pokušaje uklanjanja otpada s predmetne lokacije, koje je provodio Grad Varaždin tijekom 2008. i 2013. godine, u potpunosti i uz odgovarajuća jamstva snosi Grad Varaždin.

 Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zahvalio se predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te resornom ministru Filipoviću što su pokazali razumijevanje, te nakon gotovo 20 godina riješili veliki problem koji je mučio Varaždinke i Varaždince.

 - Balirani otpad dugi niz godina bio je jedan od gorućih problema grada Varaždina s kojim se u koštac napokon uhvatila aktualna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem. I ne samo uhvatila, već će ga i riješiti u stopostotnom iznosu na korist svih građana grada Varaždina. Sredstva koje je Grad trebao osigurati za zbrinjavanje baliranog otpada, oko 216 milijuna kuna, sada se mogu preusmjeriti na druga područja, primjerice na izgradnju i dogradnju dječjih vrtića, rad škola, izgradnju i uređenje objekata u kulturi i sportu, odnosno prema podizanju kvalitete života građana - zaključio je župan Stričak.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.