Predsjednik Vlade Plenković primio je ministra Tomislava Žigmanova uoči predstojećih izbora u Srbiji

Predsjednik Vlade Plenković primio je ministra Tomislava Žigmanova uoči predstojećih izbora u Srbiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas s ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, Tomislavom Žigmanovom. Sastanak je održan ususret predstojećim izborima u Srbiji. Riječ je o redovitom dijalogu s predsjednikom DSHV-a i nastavku snažne podrške hrvatskoj zajednici u Srbiji.

Predsjednik Vlade Plenković i ministar Žigmanov istaknuli su potrebu pronalaženja sustavnih rješenja kako bi ubuduće Hrvati u Srbiji imali bolji status nego što ga imaju danas. Hrvatska vlada aktivno prati položaj Hrvata u Srbiji te realiziramo brojne projekte koji pridonose boljem položaju. Sveukupno, od 2016. do danas hrvatskoj je nacionalnoj manjini u Srbiji dodijeljeno više od 5 milijuna eura, što je znatno povećanje financijske potpore u odnosu na prethodno razdoblje. Između ostalog, Vlada je s 1,9 milijuna eura u potpunosti financirala izgradnju Hrvatskog doma u Subotici, koji je predsjednik Vlade otvorio u lipnju i koje je danas sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća, novinsko izdavačke ustanove "Hrvatska riječ" i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.
 
Predsjednik Vlade Plenković istaknuo je važnost političke zastupljenosti Hrvata na svim razinama, uključivo i u izvršnoj vlasti. Naglasio je da cijeni ostvarenja predstavnika hrvatske zajednice u Narodnoj skupštini i u Vladi Republike Srbije te je izrazio nadu i vjerovanje da će se takva pozitivna praksa i nastaviti. Zaželio mu je uspjeh na predstojećim izborima i zadržavanje mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije. PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.