Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održat će se se u utorak, 19. ožujak u 15 sati u HNK

Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održat će se se u utorak, 19. ožujak u 15 sati u HNK

Prva ovogodišnja ujedno sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održat će se 19. ožujka s početkom u 15 sati u HNK u Varaždinu. Na dnevnom redu će uz izmjene i dopune proračunskih dokumenata biti i izvješće o radu gradonačelnika prijedlog o zaduživanju Parkova za izgradnju poslovne zgrade, nekoliko prijedloga o imovini grada, itd. O prijedlogu dnevnog reda danas su na press konferenciji govorili predsjednika GV Lovro Lukavečki i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Na dnevnom redu bit će Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2023. Također, vijećnici će odlučivati o davanju suglasnosti za dugoročno kreditno zaduživanje trgovačkog društva Parkovi u iznosu od 1.500.000 eura za izgradnju poslovne zgrade. Važna je i nova strategija upravljanja gradskom imovinom za razdoblje od 2024. do 2030. godine, a zbog novih uputa Državnog izbornog povjerenstva bit će i izmjene odluke o korištenju i naknadi za korištenje javnih površina grada Varaždina. Odlučivat će se oko odluke o objavi javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova Savjeta mladih Grada Varaždina te novim imenovanjima.“ – rekao je Lovro Lukavečki. Najavio je da će dnevni red sadržavati 44 točke i kako očekuje konstruktivnu raspravu gradskih vijećnika.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je kako su se rasprave na sjednicama Gradskog vijeća dosad vodile odmjereno i konstruktivno i kako se uvijek pritom treba voditi briga o Gradu i građanima Varaždina i Varaždinske županije: „Političari nisu ovdje da se na javnom prostoru prepucavaju i vrijeđaju kako smo imali prilike doživjeti na sjednicama Županijske skupštine i bilo bi poželjno da se s takvom retorikom prestane. Mi smo svi ovdje radi građana, a ne radi prepucavanja.“ Vezano uz rebalans proračuna, rekao je kako se priljevi povećavaju radi povećanog priljeva zbog poreza na dohodak. „To povećanje smo i očekivali, ali također se povećavaju i rashodi radi velikog broja poskupljenja usluga projektiranja i izvođenja radova. Uskladit ćemo to rebalansom i povećati proračun za 9 milijuna eura i ukupni primici bit će na razini nešto većoj od 117,208 milijuna eura, dok će rashodi biti na razini nešto većoj od 121 milijun eura.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Dodao je kako će se nakon prvih šest mjeseci moći točnije izračunati koliko će iznositi prihodi od poreza na dohodak koji su rasli u prva dva mjeseca u ovoj godini te je pojasnio koja su povećanja po pojedinim odjelima Gradske uprave.  Marković je govorio i o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i obnovi prometnica nakon radova na rekonstrukciji vodovoda i plinovoda, a nakon Trenkove ulice i nekih drugih ulica gdje su radovi već u tijeku na redu je Vrazova ulica. Za pothodnik kojim će se riješiti problem kućanske rampe rekao je da je u tijeku projektiranje, nema problema s izvlaštenjem jer je samo riječ o HŽ-u, a sa stanarima Wiesertove će se sastati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.