Novi ministar financija je Sajid Javid, bivši ministar unutarnjih poslova, imenovan je prvim ministrom financija iz redova jedne etničke manjine. Bivši bankar, Javid, je u 25. godini bio potpredsjednik banke Chase Manhattan, nakon čega je radio u Deutsche Bank prije nego je ušao u politiku. Zagovornik je slobodnog tržišta. Javid (49) je veliki obožavatelj bivše premijerke Margaret Thatcher i u svom uredu ima njezin portret. Na referendumu 2016. podržao je ostanak u EU. Sin je pakistanskih muslimana i imigranata, a njegov otac bio je vozač autobusa.

Ministricom unutarnjih poslova u novoj Johnsonovoj vladi postala je Priti Patel. Zalagala se za odlazak iz EU-a te je vrlo otvoreno kritizirala pristup brexitu bivše premijerke Therese May. Glasala je protiv njezinog sporazuma o brexitu na svakom glasanju koje je predstavljeno pred parlamentom. Kći indijskih roditelja, Patel je započela pokret "Spasimo britanski curry" tijekom kampanje za referendum kojim je pokušala ukazati na to da bi imigracijski sustav poslije brexita bio pošteniji prema onima izvan Europske unije te bi smanjio nestašicu kuhara u indijskim restoranima u Britaniji.

Premijer Boris Johnson zadržao je Stephena Barclaya kao ministra za brexit. Na svom Twitteru Barclay je prije par dana napisao da bi izlazak iz EU-a brz sporazuma "poremetio" stvari, ali da bi "neizlazak bio najgori ishod". 
Novi britanski premijer imenovao je Bena Wallacea za novog ministra obrane. Matt Hancock ostaje ministar zdravlja, a za ministricu okoliša imenovana je Theresa Villiers.